Jon-Erik Lunøe, administrerende direktør i Bane Nor Eiendom har 29. april et debattinnlegg i Avisa Oslo med overskriften «Oslos viktigste prosjekt får ingen lov til å mene noe om. Hvorfor?»

La det være klart: Vi tar medvirkning og involvering på alvor i behandlingen av planene for Oslo S-området og resten av byen.

Men ut fra hans resonnement så skal enhver kunne få legge ut et planforslag til høring om hva som helst, ellers går det ut over medvirkningen. Plan- og bygningsloven legger ikke opp til det. Om kommunen mener at et planforslag ikke bør føre frem, blant annet fordi det er i strid med overordnede planer, så kan kommunen avslå å legge noe ut på høring.

Hensikten med dette er blant annet å ikke bruke unødvendige ressurser på planlegging som er lite sannsynlig å føre frem. Denne myndigheten er i Oslo delegert til Plan- og bygningsetaten.

Delta i OsloDebatten

Har du en mening? Send inn ditt debattinnlegg her. For at innlegg skal bli vurdert må de sendes inn med skjema.

Oslo-folk har mange meninger om byen sin, og Avisa Oslo ønsker å publisere flere personlige og originale innlegg som beriker samfunnsdebatten. Skriv fra hjertet med et tydelig språk, og ha gode budskap.

Vi mottar mange innlegg så beregn 1-3 dager for svar.

Les også

«Når man bor midt i selveste gryta, bør man ikke da forvente lyd og liv?»

Vi mener at regulering av et slikt høyhus er feil

For å bidra til forutsigbarhet og god forventningsavklaring orienterte vi sammen med Byantikvaren om dette for et år siden, da vi mente at regulering av et slikt høyhus er feil. Høyhuset vil gi for mange negative konsekvenser for det bevaringsverdige området rundt Østbanehallen og Jernbanetorget og sette et for stort preg på bybildet.

Utsikten fra Slottet til Ekebergåsen, via Egertorget og videre ned gjennom Karl Johans gate ivaretas ikke godt, og det vil dominere bybildet og oppfattelsen av Oslo fra for mange steder i byen. Oslos bylandskap og Oslo sentrums identitet vil endres og bli vesentlig svekket.

I Oslo er det slik at om vi avslår å legge ut noe på høring, så kan Bane Nor eventuelt kreve at beslutningen blir behandlet av Oslo bystyre, som da vil ta stilling til avslaget.

Det er viktig å understreke at den nylig vedtatt høyhusstrategien for Oslo ikke definerer at det skal være høyhus rundt Oslo S. Men, at dette er et av flere områder hvor bystyret ønsker at det skal vurderes høyhus men med klare kvaliteter for byutviklingen i området.

Les flere kommentarer, debattinnlegg og Oslo-historier på Avisa Oslos debattside Oslodebatten

Les også

«Oppgrader trikkesporene, men bare ikke i min gate»