I Borgarting lagmannsrett er han nå dømt til fengsel i 17 år, mens han i Oslo tingrett ble dømt til fengsel i 13 år og seks måneder.

Sørebø ble skutt og drept med ni skudd inne i en bil i Tostrups gate på Frogner 28. april 2021.

Aktor, statsadvokat Aud Kinsarvik Gravås, la i tingretten ned påstand om at tiltalte måtte dømmes til 17 års fengsel for overlagt drap.

Hun fikk medhold av fagdommeren på at drapet var overlagt, altså en veloverveid handling som er planlagt over tid, men ikke av de to meddommerne. Han ble dermed dømt for forsettlig drap.

Blant annet hadde Malik sagt til en lege, et forsikringsselskap og tidligere kone at han hadde et ønske om «kverke» eller skade Sørebø.

Påtalemyndigheten anket straffutmålingen til Borgarting lagmannsrett. De fikk medhold i at drapet var overlagt.

Byggetvist

Bakgrunnen for drapet var en sivil tvist mellom Malik og Sørebø.

Som venn av Sørebø-familien var Malik flere år tidligere blitt engasjert som prosjektleder for å bygge en stor, arkitekttegnet enebolig i Kristinelundveien i et av byens mest eksklusive boligområder, og for å bygge om en leilighet.

Malik ble i tingretten dømt til å betale 280.000 kroner til hver av Sørebøs tenåringsdøtre, drøyt 980.000 kroner for å dekke døtrenes utgifter, samt 400.000 kroner i forsørgertapserstatning til den ene av døtrene.

Hver av de etterlatte ble tilkjent oppreisningserstatning med 400 000 kroner. De ble også tilkjent høyere forsørgertapserstatning enn i tingretten.