For morgenfuglene – og musikkelskerne – er det mulig å få med seg konserter allerede klokka 07.00. Det er disse som spiller:

  • 07.00: Oslo Janitsjar spiller utenfor kirkene Fossum, Paulus og Sinsen.
  • 07.00: Ruseløkka Janitsjarorkester spiller utenfor kirkene Frogner og Torshov.
  • 08.00: Ruseløkka Janitsjarorkester spiller utenfor kirkene Bekkelaget og Røa.

Bekransningene er en viktig tradisjon på 17. mai, og også dette starter tidlig. Klokka 08.00 skal det for eksempel legges ned en krans ved bysten av Fernanda Nissen i Torshovparken. Det er NRK-profil og programleder i Supernytt, Salamatu Kamara, som skal holde tale. Torshovkorpset skal spille.

Barnetoget

Den for mange største og viktigste begivenheten denne dagen starter klokka 10.00. Da går barnetoget fra Festningsplassen med Forsvarets stabsmusikkorps først. Barnetoget følger Kirkegata til Karl Johans gate. Her kan du lese mer om årets rekkefølge i barnetoget.

Klokka 10.15 ankommer barnetoget Stortinget, og 10.30 er de ved Slottet, hvor Kongen og resten av kongefamilien står klare. Dette dersom Kong Harald er ute av sykehuset til den tid. Prinsesse Ingrid Alexandra har fått fri for å feire med russen, og har ikke noe offisielt program denne dagen.

De siste skolene ankommer Rådhusplassen 13.30. Det er riktignok greit å merke seg at Oslo kommune skriver på sine nettsider at med unntak av starten for barnetoget kan tidene avvike.

Konsert og gudstjenester

For mange er det viktig å gå i kirka denne høytidsdagen. Klokka 13.00 er det festgudstjeneste i Oslo domkirke. Kirka holder åpent fra 10.00–16.00.

Klokka 14.00 er det sang ved Den norske Studentersangforening på aulatrappen på Universitetsplassen. Klokka 15.30 er det gratis festkonsert på Karpedammen Scene, Akershus festning. Gjesteartisten er Emelie Hollow.

De fleste skoler har også arrangementer utover dagen. Les mer om det her.

Er du av den festglade typen, er det flere utesteder som arrangerer 17. mai-fest utover dagen og kvelden. Her kan du lese Avisa Oslos oversikt over hvilke steder som har plass – og hvor mye du må betale for et bord.

LES OGSÅ: