Nødetatene rykket ved 06.30-tiden ut til Ring 3 etter en diesellekkasje på Manglerud. Køene vedvarte i flere timer under morgenrushet på Ring 3 vestgående ved Manglerud og Ryen. Køen strakk seg til Mortensrud og Søndre Nordstrand.

Rundt klokka 08.45 ble veibanen helt åpnet, etter at trafikken ble sluset gjennom ett felt i to timer.

– Veien er ryddet og rushen begynner å gå over, så køen vil normaliseres snart. Vi regner med at det vil ta en halvtime, tre kvarter til køen er borte, sier trafikkoperatør i Statens vegvesen, Nils Jakob Aae, i ni-tiden.

Det bekrefter politiet i en Tweet klokken 09.08:

– Trafikken flyter nesten som normalt mot Ryen/ Manglerud nå. Noe saktere helt inn mot Ryen, men grei flyt.

Saken fortsetter under bildet.

Det skal være snakk om 200 liter med diesel som har lekket ut fra bussen, sa innsatsleder i brannvesenet Robert Corell til Nordstrands Blad. Corell sier de tror det er snakk om støttehjul som har havnet under bussen, og som har slått hull i den.

I åtte-tiden, sa trafikkoperatør i Statens vegvesen, Ole Fredrik Haugen, til Avisa Oslo at bussen er fjernet, at dieselsølet er sugd opp av sugebil, og at det er lagt på absol på veien.

Saken fortsetter under bildet.

Glatt veibane

– Det var ikke noe mer dramatikk enn at bussen ikke kunne kjøre videre for egen maskin. Passasjerene har kommet seg videre med en annen buss, sier Corell.

Mens arbeidet pågikk, ble det skiltet glatt veibane. Trafikken fløt rolig forbi, og brannvesenet og Veitrafikksentralen sørget for å unngå ulykker på glatta.