En mann ble drept utenfor studentblokka ved at han ble stukket i brystet med en stekegaffel, går det fram av dommen fra Oslo tingrett.

Drapet skjedde klokka 02.45 natt til 24. november 2021.

Mannens forsvarer, advokat Jan Christian Kvanvik, sier til NTB torsdag ettermiddag at dommen ikke er forkynt for hans klient ennå, og at det derfor ikke er tatt stilling til hvorvidt dommen skal ankes.

– Jeg vil gjennomføre et møte med ham der vi gjennomgår dommen. Spørsmålet om anke vil naturligvis være et sentralt tema, sier han.

Erstatning

41-åringen er også dømt til å betale 280.000 kroner i oppreisning til hver av de seks etterlatte etter drapet, samt 61.000 kroner i utgifter til én av de etterlatte.

41-åringen hadde vært på besøk i Anker Apartments på stedet fra kvelden før, men forlatt stedet.

Ut på natten hadde han returnert til adressen etter en konflikt på telefon med den nå avdøde mannen. Til stedet hadde han tatt med seg en stekegaffel og en brødkniv hjemmefra, pakket i en slags slire.

Da han kom frem til Anker Apartments sammen med en tredjeperson, oppsto det en fysisk konfrontasjon mellom den domfelte og offeret.

41-åringen stakk da offeret med stekegaffelen, fremgår det av dommen.

La fra seg kniven

Overvåkingsvideoer fra området viste at 41-åringen la fra seg stekegaffelen og kniven langs veggen på en av bygningene i nærheten. Mannen hadde gått fra åstedet til Carl Berners plass før han dro hjem til seg selv, hvor han dagen etter ble pågrepet.

41-åringen sa i retten at han mener han var i en situasjon hvor han forsvarte seg, og at han ikke hadde til hensikt å drepe mannen. Retten la til grunn til offeret ikke var bevæpnet i situasjonen utenfor leilighetshotellet.

41-åringen burde forstått at når han benyttet en stekegaffel som hadde to lange og spisse tagger, kunne dette medføre dype stikkskader og sannsynlighet for at skadene kunne medføre døden.