– Det er åpenbart at dette handler om at vi har fått dårlig nyheter i dag fra FN. Og at folk da tyr til handling, ved å melde seg inn i partiet, sier Vederhus.

Han synes det er fantastisk at så mange har meldt seg inn. Onsdag kveld tikker det inn en ny melding hvert tredje minutt.

– Det ruller veldig, og det har det gjort helt siden FN-rapporten ble lansert.

Han tror folk er klare for å vise at norsk politikk må endre seg i grønn retning.

– Mest av alt tror jeg det er mange som føler på et alvor når du leser forskernes konklusjoner som sier at barna som vokser opp i dag vil bli voksne i en radikalt annen verden. Etter å ha fått FN-rapport etter FN-rapport, var dette dråpen som gjorde at folk ikke lenger vil stå å se på.

Vederhus sier han har tro på at det er mulig å skape en verden der vi kan løse klimakrisa.

Men det må skje gjennom politikk, og det har folk skjønt. Det gir nytt håp for oss som kjemper for mest mulig gjennomslag for god klimapolitikk.

Han sier at det som blir det store spørsmålet nå, er om de kan få en regjering som vil stanse norsk oljeleting.

Tror du dere kan få til det?

– Jeg tror det er mulig. Vi har vist før at med et stort MDG, er de andre partene villig til å inngå god grønn politikk.

For hver innmelding blir det målet stadig nærmere en realitet, slår Vederhus fast.

– Vi bikker nok 200 innen midnatt. Det gir meg som sagt håp på en dag som har vært prega av triste nyheter. Nå bretter vi opp ermene og tar imot de nye medlemmene våre med åpne armer.

Kl. 22.35 tvitret Eivind Trædal, nestleder i byutviklingsutvalget i Oslo MDG, at partiet har fått 200 nye medlemmer.

LES OGSÅ: