– Denne meningsmålingen er en invitasjon til Senterpartiet om å komme tilbake til den riktige siden av politikken, sier Tybring-Gjedde til Avisa Oslo.

Oslo Frps førstekandidat omtaler gårsdagens meningsmåling publisert i VG og Klassekampen. Hvis målingen hadde vært valgresultat, hadde SV, Rødt og MDG til sammen fått 34 mandater.

En eventuell Ap-Sp-regjering ville dermed vært helt avhengig av støtte fra mer radikale rødgrønne partier for å regjere, og Oslo MDG-toppkandidat Lan Marie Berg benyttet i går anledningen til å be Ap åpne opp for MDG i regjering.

Christian Tybring Gjedde gjentar på sin side sitt budskap om at Sp har langt bedre utsikter for gjennomslag hos en borgerlig regjering enn på rødgrønn side der mer radikale partier får mye makt.

– Da slipper de å ryke tottene på Lan og får gjennomført den politikken Lan Marie Berg ønsker å stoppe. Vi får en stabil flertallsregjering, som vil satse på vei, forsvar og representere både by og distrikt, sier Christian Tybring-Gjedde.

– Langt mellom Lan og Borten Moe

Frp-eren legger vekt på at Sp tradisjonelt er et borgerlig parti, som har sittet i borgerlige regjeringer.

Han mener også at det politiske gapet mellom eksempelvis MDG, som ønsker å avvikle norsk oljeindustri innen 2035, og Sp er for stort til at de to partiene kunne sittet i reelle forhandlinger.

– Jeg tror ikke det går i det hele tatt. Det er langt mellom Lan og Ola Borten Moe, sier Tybring Gjedde, som stiller seg følgende spørsmål:

– Hva skal de egentlig snakke om?

Gårsdagens VG og Klassekampen-måling ga SV kun fire mandater færre enn Sps 20. Christian Tybring-Gjedde fikk advarer Sp mot å havne i regjeringsforhandlinger med et sterkt SV.

– Da ville de måttet akseptere påbud, avgifter og restriksjoner, som SV er glade i, men som ikke senterpartister setter pris på. Jeg tenker denne målingen er en god mulighet for Sp til å tenke seg om.

Avfeide frieri

Sp har for lengst utelukket å regjere sammen med MDG. De sa også kontant nei til forrige frieri fra Frp og Christian Tybring-Gjedde.

– Det er bare en helt uaktuell problemstilling. Vi har vært i opposisjon til Høyre og Frp i åtte år, og ønsker oss et alternativ til de i regjering, sa partiets parlamentariske leder Marit Arnstad.

– Jeg tror dette er et litt desperat forsøk fra Frp på å prøve å gjøre seg aktuelle, men realiteten er at Frp og Høyre har sentralisert det som kan sentraliseres, deriblant politiet. De har heller ikke løftet en finger for å bidra til bedre mat- eller helseberedskap i Norge, og de har gitt skattelette til dem som har mest fra før, og avgiftsøkning til folk flest, sa Arnstad også.