Under årets Idrettsgalla i Trondheim mottok Adnan Naeem prisen som årets ildsjel.

– Jeg vil bruke anledningen til å takke spesielt Romsås Idrettslag, som jeg er en del av. Som for fire-fem år tilbake gikk inn for å gjøre en innsats. En fantastisk gjeng å jobbe sammen med, sier Adnan Naeem da han tar i mot prisen i Trondheim.

Adnan fra Romsås jobber som politimann, men i tillegg jobber han nærmest fullt ved siden av i Romsås IL.

Han har i flere år lagt ned mange timer for å gi barn og unge et godt og trygt fotball-tilbud.

– Jeg fikk et godt tips om å tenke på idretten som et samfunn, og ikke tenke topp og bunn hele tiden, men prøve å få flest mulig med. På bakgrunn av den tanken så har vi klart å få inn flere og flere ungdommer. Vi viser dem tillit, gir dem muligheten og trekker oss litt tilbake. Vi trenger ikke den kontrollen, vi må feile litt og så blir det faktisk resultater uansett. Vi skaper masse minner. Vi må gi barna muligheter til å vise seg frem. For det er de som er fremtiden, sier Adnan videre i takketalen sin under Idrettsgallaen.

Vært en del av idrettslaget hele livet

Adnan begynte allerede som førsteklassing å spille fotball for idrettslaget.

I 2012 ble han han selv trener for 1. og 2. klasse, og etter dette har han vært trener for flere lag, skriver Idrettsforbundet på sine nettsider.

– Han har også startet opp idretten dans i Romsås Idrettslag. Naem har blant annet stått i spissen for et nytt kunstgress og anlegg på Bjøråsen. Han har også startet opp gratis trening (ivrigtrening) for barn i alderen 6–12 år.