På grunn av snøvær på Østlandet i natt og utover morgentimene kan det være stedvis glatt. Det har ifølge VG vært tre trafikkuhell i samme vei i Ekebergveien onsdag morgen.

– Det er veldig vanskelige kjøreforhold akkurat der. Det er ikke noe alvorlig personskade, men det er flere biler som har dultet inni hverandre, forteller operasjonsleder Tor Gulbrandsen i oslopolitiet til avisen.

Bærum kranservice er på stedet i Ekebergveien for å bistå bilene som har vært involvert i uhellene.

– Det er glatt, ja. Det går fint så lenge man er svært forsiktig, men nå har vi hentet to biler ned, så venter vi på en firehjulstrekk så vi kan få tatt ned de to siste på toppen, opplyser de til Nordstrands Blad.

Uhellene skal ha skjedd nederst i Ekebergveien, like ved Svingen på Sletta.

Brukte over en time på fem minutters strekning

Veisjef i Bymiljøetaten, Joakim Hjertum, sier at hele brøytemannskapet har vært ute i natt. Det utgjør 250 stykker.

– Vi har utført brøyting siden i går kveld. Det har vært mye kø på veinettet, både vårt og Statens vegvesen sitt. Når de store veiene stopper opp, søker folk andre veier, og da blir det kø også hos oss. For eksempel brukte brøytetraktoren vår 1 time og 15 minutter fra rundkjøringen i bunn av Kongsveien og opp til trikkekryssingen på Holtet. Det skal egentlig ta fem minutter, sier han til Avisa Oslo.

Han sier at det tidvis har snødd kraftig og at kulda fører til at saltet mister effekten.

– I dag har nok noen syklister ment at det har sett dårlig ut noen steder i Oslo. Årsaken er at saltet ikke har virket så godt på grunn av kulden, så det kan ligge snø og is noen steder. Vi jobber fortløpende og satser på at temperaturen stiger, slik at det er bedre når folk skal hjem, sier Hjertum.

Får gode tilbakemeldinger

Neste uke er det meldt midlere vær og mulighet for regn. Hjertum sier at de tar været som det kommer.

– Været kan endre seg mange ganger før neste uke. Men hvis det blir regn er det fare for at det blir styggelig glatt noen steder. Da blir det alle mann til pumpene igjen, sier han.

Selv om folk må beregne litt bedre tid på veien i vinterværet, sier han at de får gode tilbakemeldinger.

– Tilbakemeldingene fra brøyterne er at folk er flinke til å vise hensyn. Vi er i veien for at de skal kunne komme seg fram, og da er det hyggelig med positive tilbakemeldinger, sier han.