– Så vidt jeg har fått med meg så er det ikke snakk om spesifikke falske billetter, mer om den typen aktivitet hvor du ser falske profiler eller svindlere som sier at de har billetter. Men når de får pengene er det ikke noen billett likevel.

Det sier Tonje Jacobsen, som er kommunikasjons- og markedsansvarlig i Salt, til Avisa Oslo.

Hun har fått henvendelser fra publikum som har blitt lurt på denne måten.

Utsolgt

– Jeg ser også at det er en del poster i arrangementet på Facebook som går på dette. Jeg syns det er vanskelig å vite om dette er falske billetter eller boter, sier Jacobsen.

Hun understreker at forestillingene er utsolgt, og at det ikke finnes offisielle billetter å få kjøpt.

– Da er det i så fall salg fra enkeltpersoner som ikke har mulighet til å dra likevel. Men jeg vil oppfordre alle til å være kritiske og ta en titt på ordlyd, emojibruk og gjerne på selve profilen også. Ofte er det noe som skurrer, sier Jacobsen.

Hun legger til:

– Hvis noen gir seg ut for å være oss fra Salt, er det definitivt falskt.

En tradisjon

Å vise Oslo-trilogien, som består av «Reprise» (2006), «Oslo, 31. august» (2011) og «Verdens verste menneske» (2021), har blitt en tradisjon på Salt.

– Dette blir tredje gangen vi gjør det. Det som er ekstra morsomt denne gangen er at det sammenfallet med litteraturfestivalen God natt Oslo. I begynnelsen av visninga i kveld får vi besøk av Eskil Vogt (manusforfatter på hele trilogien, journ.anm.) som skal ha en samtale før visningen, forteller Jacobsen.

LES OGSÅ: