Meteorologisk institutt varslet fredag om sterk vind og nedbør i store deler av Sør-Norge.

Det er allerede sendt ut farevarsler om sterk vind på oransje nivå for for Agder, Telemark og Buskerud og Akershus, Oppland og Hedmark fra lørdag ettermiddag. Også i Vestland forventes det krevende værforhold, skriver Statens Vegvesen i en pressemelding.

LES OGSÅ: «Malik» er på full fart inn mot Oslo: – Sikre løse gjenstander!

Ifølge vegvesenet kan dette føre til «svært vanskelige kjøreforhold, redusert framkommelighet og i verste fall stengte veger og fjelloverganger».

– Vi ber trafikantene følge ekstra nøye med på værmeldingene og på trafikkmeldinger fra Statens vegvesen, sier Nils Karbø, avdelingsdirektør for trafikkstyring og beredskap i Statens vegvesen.

Han oppfordrer folk til å beregne ekstra tid til transport og kjøring.

I de mest utsatte områdene bør publikum vurdere om reisen er nødvendig, oppfordrer Karbø.

Gult farevarsel for Østlandet

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for Østlandet på grunn av sterk vind. I Danmark, hvor de har andre kriterier for klassifisering, kalles de lavtrykket som kommer «Malik».

– Det er varslet gult farenivå fra lørdag ettermiddag. Vi vurderer nå om det blir nødvendig å oppgradere, men foreløpig er det venta vindkast på 22-27 meter per sekund, sa vakthavende meteorolog Pernille Borander til AO fredag.

Følger nøye med på situasjonen

Statens vegvesen opplyser at de følger med på situasjonen nøye, samt er «i tett dialog med entreprenører og andre beredskapsmyndigheter».

– Statens vegvesen har iverksatt ekstra overvåking og beredskap, og vi koordinerer tett med andre beredskapsmyndigheter. Vegtrafikksentralene våre vil informere om hendelser, redusert framkommelighet og stengte veger, sier Karbø.

Her kan du finne trafikkinformasjon fra Statens vegvesen: