Det melder Aftenposten.

Ifølge avisen ble Bhatti anholdt av en antiterrorenhet i det pakistanske sikkerhetspolitiet mandag i 18–19 tiden. Han skal ikke være formelt pågrepet, men er i politiets varetekt.

Aftenposten skriver at pakistansk politi skal ha fulgt med på ham et par dager før de anholdt den terrorsiktede nordmannen, og han sitter nå varetektsfengslet i Gurjat i Punjab-regionen.

Bhattis forsvarer, Svein Holden, sier han ikke er kjent med at klienten skal være anholdt i Pakistan.

Politiet: Ikke bekreftet

Tirsdag jobber Oslo-politiet med å få verifisert Aftenpostens opplysninger, men foreløpig kan de ikke bekrefte at Bhatti er anholdt.

– Vi gjør det vi kan for å få bekreftet opplysningen, sier en ikke navngitt pressevakt i Oslo politidistrikt til NTB.

Det var forrige fredag politiet gikk ut med en internasjonalt etterlysing av 45 år gamle Arfan Bhatti. Han er siktet for medvirkning til terror etter at 43 år gamle Zaniar Matapour løsnet flere skudd utenfor utestedene Per På Hjørnet og London Pub natt til 25. juni.

To mennesker ble drept og 21 skadet – ti av dem alvorlig.

Bhatti nekter for å ha medvirket til skytingen, har hans advokater John Christian Elden og Svein Holden uttalt etter at etterlysingen ble kjent.

Fire siktet

Bhatti har i en årrekke vært en kjent skikkelse i norsk offentlighet – først for sin tilknytning til det kriminelle gjengmiljøet Young Guns, senere som islamist.

Arfan Bhatti er født 9. august i 1977 og har vokst opp i Oslo. Han er straffedømt en rekke ganger tidligere – for torpedovirksomhet, våpenlovbrudd, familievold, trusler og psykisk medvirkning til at det ble skutt mot synagogen på St. Hanshaugen.

Etter å ha uteblitt fra permisjon fra fengselet, oppholdt Bhatti seg i Pakistan i 2001. Etter oppholdet ble han gradvis mer religiøs.

I tillegg til Bhatti og Matapour er to menn på henholdsvis 35 og 46 år siktet for medvirkning til skytingen 25. juni. Selv nekter de begge for det.