Mandag ettermiddag melder avisen at TV2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække har hatt et forhold til Arfan Bhatti i en periode på 2000-tallet.

TV2 vurderer ikke Solbrække som inhabil i saker som omhandler Bhatti.

– Skal ikke prege journalistikken

– Vi skal selvsagt ikke la vår journalistikk preges av verken min eller andres fortid, skriver Solbrække selv i en intern e-post i TV2 ifølge Aftenposten.

Sjefredaktøren i TV2 bekrefter forholdet, men viser til at det ikke skal være noe ved denne tidens hendelser som endrer på habilitetsvurderingene da Solbrække ble ansatt.

I forbindelse med masseskytingen i Oslo er Bhattis navn i nyhetene igjen.

Bhatti la i for to uker siden ut et sitat om homodrap på Facebook. Dette innlegget er ikke lenger å finne igjen, skrev Aftenposten før helgen.

Har vurdert habiliteten

Flere medier melder at Zaniar Matapour, som er siktet etter masseskytingen i Oslo natt til lørdag, har hatt en relasjon til Bhatti. Deres forsvarer John Christian Elden har bekreftet at de to har vært naboer.

Som nyhetsredaktør er Solbrække ansvarlig for kanalens nyhetsdekning. Administrerende direktør og sjefredaktør i TV 2 sier til Aftenposten at «når saker om Bhatti skal diskuteres i kanalen, er hun ikke vurdert som inhabil»

– Jeg vurderte uavhengigheten og habiliteten til alle mine redaktører på tidspunktet de ble ansatt. Det er ingenting ved den siste tidens hendelser som endrer på de habilitetsvurderingene jeg gjorde da Karianne Solbrække ble ansatt. Jeg har ikke hatt grunn til å betvile hennes vurderinger, sier Sandnes til avisen.