Påtalemyndigheten mener drapet var forsettlig og la ned påstand om elleve års fengsel da saken ble avsluttet i retten på lørdag for en uke siden, melder TV 2.

– Vi mener at hans forklaring er helt uforenlig med de tekniske bevisene i saken. Hans forklaring kan rett og slett ikke stemme, og det fremstår som at han pynter på historien, sier statsadvokat Alvar Randa til TV 2.

Ifølge TV-kanalen forklarte 56-åringen i retten at han var full og hadde kranglet med samboeren, og at han tok fram hagla for å true henne. Mannens forsvarer, advokat Bjørn Aksel Henriksen, mener 56-åringen skal dømmes for uaktsomt drap.

Det var i september 2018 at en kvinne i 40-årene ble skutt og drept i en blokkleilighet på Oppsal. Samboeren ringte selv politiet og sa det hadde skjedd et uhell. Siden da har han stått fast ved forklaringen om at våpenet gikk av da han skulle lade det.

En teknisk undersøkelse av hagla viste at våpenet er defekt. Med dette som bakteppe ble mannen løslatt fra varetekt i januar 2019 ettersom retten mente bevisene mot ham ikke lenger var gode nok.

Det ventes dom i saken innen få uker.