Oslo Høyre sendte onsdag ut en pressemelding med følgende beskjed:

«Sjefsekretær Anne Kristin Vie har i dag meddelt Arbeidsutvalget i Oslo Høyre at hun for å bidra til ro i Oslo Høyres sekretariat velger å levere stafettpinnen videre til ny, daglig ledelse av Oslo Høyres sekretariat med virkning fra onsdag 8. mars».

Skrivet, på forhånd omtalt av Avisa Oslo, gikk til medlemmer og varamedlemmer av Oslo Høyres representantskap. Anne Kristin Vie har ikke besvart en henvendelse fra avisa onsdag.

Oslo Høyres nestleder Merete Agerbak-Jensen sier til Avisa Oslo at det er snakk om en frivillig oppsigelse.

– Modent

– Var det ønskelig fra Oslo Høyres ledelses side?

– Vi ønsket oss mest mulig ro, og et sterkt sekretariat med fokus på å levere det partiet trenger for å vinne valget. Jeg synes det er modent å gjøre det Vie har gjort. Hun setter partiet foran seg selv. Når man har utfordringer med arbeidsmiljøet, hender det at noen må flytte på seg for at roen skal legge seg, svarer Agerbak-Jensen.

I februar ble det kjent at tidligere stortingsrepresentant, finansbyråd og fylkeslagsleder Heidi Larssen er konstituert som leder for Oslo Høyres sekretariat etter en lengre intern konflikt i sekretariatet.

– Det har fungert veldig bra, sier Merete Agerbak Jensen om situasjonen under Larssens ledelse.

Skal ansette ny sjefsekretær etter valget

I pressemeldingen heter det at Larssen kommer til å sitte som konstituert sjef fram til etter valget. Oslo Høyre vil igangsette prosessen med rekruttering av ny, permanent sjefsekretær med sikte på tiltredelse høsten 2023.

Oslo Høyre-nestleder Agerbak-Jensen er i pressemeldingen sitert på følgende:

– Vi tar til etterretning at Anne Kristin Vie på denne måten velger å sette hensynet til partiet foran seg selv. Det vitner om personlig styrke og integritet. Oslo Høyre ønsker å takke Anne Kristin Vie for alt hun har bidratt med som sekretariatsleder i mer enn to travle år. Det gjelder ikke minst flere initiativ til å fornye og modernisere arbeidet i partiorganisasjonen, et arbeid som vil bli videreført etter hennes fratredelse. Vi ønsker Vie alt godt og lykke til videre i sin karriere.

Konflikt

I desember leverte fire arbeidstakere et varsel mot sjefsekretær Ann Kristin Vie.

Oslo Høyres ledelse har tidligere konkludert med at det ikke har vært brudd på arbeidsmiljøloven i sekretariatet. Ledelsen hyrte imidlertid inn en ekstern organisasjonspsykolog for å følge opp konflikten.

Tidligere i år kunne Avisa Oslo avsløre hovedtrekkene i organisasjonspsykologens rapport. Der ble det blant annet stadfestet en gjennomgående mangel på tillit. Et annet funn var at de ansatte – på begge sider av konflikten – ikke tror den andre parten vil dem vel.

«Giftig», «pill råttent» og «som en barnehage» er bare noen av betegnelsene som dukker opp i rapporten. I tillegg: «Utrygghet», «mangel på tillit», «stress» og «baksnakking».

Les også

Disse hemmelige dokumentene skaper Høyre-krise: – Følelsen av å ikke bli trodd, er tung å bære