Høyres Anne Lindboe gråter sine krokodilletårer for innbyggerne i bydeler som har fått beboerparkering. Hun glemmer at det var Høyre-byrådet, sammen med Venstre, KrF og FrP som først innførte ordningen.

Innføringen av beboerparkering kan ved første øyekast virke urettferdig for de som bor i ytre by , og fram til nå har parkert gratis. Slik er det ikke.

Ytterst få vil merke endringen på lommeboken

For det første vil de aller fleste som bor i bydeler som Stovner være lite avhengig av gateparkering for å finne plass til bilen. Jeg besøker mine venner på Stovner ganske ofte. Bor folk i et småhusområde, har man som regel tilgang til minst to parkeringsplasser på egen tomt. Borettslagene i bydelen har rikelig med parkeringsplasser, i tillegg til gjesteparkeringsplasser besøkende kan benytte seg av. Ytterst få vil merke endringen på lommeboken.

For det andre: Arbeiderpartiet prioriterer lettelser som bedrer folks økonomi. Gjennom en universell ordning med gratis AKS - aktivitetsskolen - sparer hver familie ca. 25 000 kroner for hvert barn som deltar. Regjering reduserte maksprisen i barnehagen, og byrådet i Oslo innfører i år en ordning med billigere enkeltbilletter i kollektivtrafikken.

Listen er lang, men jeg kan tilføye: Arbeiderpartiet vil alltid sørge for at ytre by betaler betydelig mindre for beboerparkering enn resten av byen. At veldig få får økte utgifter for å parkere privatbilen må sees i sammenheng med alle de økonomiske besparelsene vi har skapt for folk.

Til de få som er avhengig av gateparkering i bydeler som Stovner: Beboerparkering er et godt virkemiddel for å sørge for at beboere i en bydel prioriteres, og ikke personer som kommer utenbys fra for å parkere.

LES OGSÅ: Snart blir det slutt på gratisparkering i bydel Stovner: – En stor ekstrautgift

Vil trolig sikre langt flere parkeringsplasser enn tidligere

Beboerparkering bestemmes av den enkelte bydel. I Stovner har bydelsutvalget vedtatt å innføre beboerparkering i hele bydelen. Mener Lindboe at hun vet bedre hva bydel Stovner trenger enn det lokalpolitikere der gjør? Lindboe, respekter lokaldemokratiet og folks lokale behov knyttet til å rydde unna gatene fra gamle biler, trailere og hengere som skaper et utrygt og lite trivelig gatebilde.

Anne Lindboe skriver også at de med beboerparkeringstillatelse ikke er sikret en parkeringsplass. Det finnes eksempler på dette i indre by, men i ytre by vil ordningen trolig sikre langt flere parkeringsplasser enn tidligere.

Les flere kommentarer, debattinnlegg og Oslo-historier på Avisa Oslos debattside Oslodebatten

Les også

Beboerparkering: Folk i Groruddalen har mer enn nok annet å bruke penger på

Les også

I fire dager var tusenvis av mennesker innestengt

Les også

Ap har pådratt seg betennelse i balansenerven mellom by og land

Les også

Sykkelfelt i denne gata er unødvendig