– Tilliten er ikke lenger tynnslitt, nå er den faktisk fraværende, sier Eggen til VG.

Fagansvarlig sykepleier Ingvill Eggen stiller seg bak underskriftskampanjen som 180 ansatte har signert. De oppgir bekymring for arbeidsbelastningen og frykter at det ved ytterste konsekvens kan gå utover pasientsikkerheten ved sykehuset.

Tillitsvalgt Stine Molvær Nesseth opplyser derimot at verken tillitsvalgte eller verneombudet har vært informert om eller involvert i prosessen.

De ansatte som har skrevet under, ber om at klinikkleder Bjørn Bendz og avdelingsleder Arnt Fiane fratrer sine stillinger umiddelbart.

Bendz og Fiane leder avdeling for hjerte- og lungekirurgi, kalt thorax-kirurgisk-avdeling ved Oslo universitetssykehus. Lederne har fått mye kritikk for beslutninger om sommerstenging og flytting av hjertekirurgi.

Spesialrådgiver Ivar Greiner ved OUS sier at de ikke vil kommentere saken.

– Løper beina av seg

Det har stormet rundt OUS den siste tiden, etter blant annet nedleggelse av fødetilbudet ABC. I tillegg har mange sagt opp sine stillinger.

Samtidig er de tillitsvalgte svært bekymret.

– Sykepleiere løper allerede beina av seg. Nå er vi redde for at vi skal få enda mer å gjøre, måtte jobbe enda mer dobbelt, og at enda flere skal bli sykmeldte, uttalte sykepleier Ida Gerø til Avisa Oslo tidlig i februar.

Helseminister Ingvild Kjerkol har sagt at kuttene ved sykehus i stor grad skal gå på vikarbruk.

Kutt i 462 årsverk

I februar ble det klart at direktøren i Oslo universitetssykehus (OUS) Bjørn Atle Bjørnbeth anbefaler styret å gå videre med de allerede varslede kuttplanene.

En uke tidligere hadde regjeringen varslet at de vil bevilge 2,5 milliarder kroner ekstra til sykehusene. Men i budsjettet for 2023 har sjefen ved Oslo universitetssykehus (OUS) skrevet at ekstra midler fra regjeringen skal gå til å bedre det økonomiske resultatet. Derfor vil det bli kuttet 462 årsverk i 2023 som tilsvarer et samlet kutt på mellom 2,5-3 prosent, skrev Avisa Oslo den gang.

LES OGSÅ: Penger fra regjeringen stopper ikke kutt

Dagen etter ble det kjent at et forslag fra Oslo Universitetssykehus kunne føre til at flere sykepleiere velger å jobbe ved klinikken likevel.

Forrige torsdag ble det så kjent at OUS dropper den omstridte planen etter masseoppsigelsene. At planen skrotes kom fram i et møte mellom ledelsen og ansatte.

– Den opprinnelige sommerplanen 2023 for torakskirurgisk virksomhet i OUS lar seg ikke gjennomføre, fordi forutsetningene har endret seg på grunn av egenoppsigelser og sykefravær. Vi må derfor endre planen for å sikre pasientsikkerheten, sa leder Bjørn Bendz ved Hjerte-lunge-karklinikken til Dagens Medisin.

LES DEG OPP OM BRÅKET RUNDT OUS:

Les også

Fødselslege: Hva er gevinsten ved å stenge 2-4 fødestuer?