Egentlig skulle burgerrestauranten SOT åpne ved Valkyrien senter på Majorstuen i mars, men det ble kraftig forsinket.

Dels på grunn av korona og dels fordi bygget var så gammelt at mye måtte tas vare på.

Derfor er det ekstra blide folk som åpner dørene onsdag.

Da Avisa Oslo prater med kjedesjefen dagen før åpning, jobbes det med de siste forberedelsene, som å kverne burgere og lage egne fries.

– Det er siste innspurt, sier Simen Torgersen på blid trønderdialekt.

Revet og pusset opp

For det er nettopp i Trondheim burgerstedet så dagens lys først – i 2014. Siden har de åpnet enda et sted i Trondheim, og i Hammerfest.

Restauranten i Oslo blir den fjerde i SOT-kjeden.

– Det er stadig mer populært og vi så at SOT kunne egne seg også i andre byer.

Det som fristet med akkurat Valkyrien senter, var den gamle stallen som var tilknyttet senteret. Der så de potensial for noe bra, og Torgersen forteller at hele bygget har blitt totalrehabilitert.

– Det var praktisk talt ikke mulig å bruke. Det er revet helt på innsiden.

Akkurat hvor mye penger de har brukt på oppussing, har ikke kjedesjefen oversikt over, men det er snakk om en betydelig sum.

Får ikke solgt øl

Med koronakrisen har det vært en krevende tid også for burgerkjeden. De får rundt halvparten av inntektene sine fra ølsalg.

– Hele restaurantbransjen sliter. Vi ønsker å være klare når samfunnet åpner opp igjen. Vi har jo en meny som er godt tilpasset take away, selv om det er en markant nedgang i alkoholsalg, er det en markant økning i take away.

I Oslo-restauranten blir det 18 forskjellige ølvarianter på tapp, samt et stort utvalg av flaskeøl.

Torgersen forteller at de ønsker at det skal være en uformell og folkelig stemning.

– Det er ikke kniv- og gaffel mat. Man kan komme inn og spise burgeren med hendene.

I Trondheim ser de at konseptet er spesielt populært blant studenter.

Satser på solrik bakgård

Noe av det som ikke er klart ennå, er uteserveringen. I tillegg til å ha rundt 130 sitteplasser inne, vil det være rundt 80 sitteplasser ute.

Uteserveringen, som er en bakgård, blir også inngangen til restauranten.

– Det kommer til å bli en fantastisk uteservering og det er en av de bakgårdene som faktisk har sol på sommeren. Det kommer til å være et smykke, skryter kjedesjefen.

Det er allerede ansatt en daglig leder og ni servitører og kokker.