(Nettavisen) I januar ble det klart at Stefan Strandberg var tvunget til å legge opp som fotballspiller. Etter mange år på både landslag og i store klubber, fikk idrettskarrieren en brå avslutning.

I NRKs nye dokumentarserie «Drømmen om EM», åpner han opp om den tøffe perioden, som startet med en planlagt ryggoperasjon. Inngrepet, som i utgangspunktet skulle gjøre ting bedre, endte med blodpropp og karrierepunktum.

– Det har vært en berg -og dalbane uten like. Det har vært ekstremt tøffe tider, men samtidig så har jeg opplevd det største man kan oppleve. Jeg ville ikke vært det foruten, sier Strandberg i dokumentaren.

Les også

I fem år har restauranten blitt terrorisert av fremmede: – Det kommer ikke til å stoppe

Beinet var mørkeblått

På høsten i fjor fikk han også et barn, noe han beskriver som «helt sykt og noe større enn han trodde».

I etterkant skulle den tidligere Vålerenga-kapteinen operere ryggen etter en prolaps. Det var da alt gikk galt for 33-åringen. Etter operasjonen begynte han å føle seg dårlig og kjente på både sykdom, nattesvette og oppkast. Han skjønte at noe var galt.

– Jeg hinket meg ut på do og kjente at jeg var ekstremt dårlig. Jeg dro ned buksa og så at beinet var mørkeblått og helt hardt. Da tenkte jeg «what the fuck».

Samboeren ringte straks til ambulanse og på akutten ble det konstatert at Strandberg hadde blodpropp.

– Det er en redsel for at det skal gå galt. Du ser på ungen din på to-tre måneder, det er klart det er en traumatisk opplevelse, som det er tøft å se tilbake på, minnes den tidligere fotballspilleren om tiden på sykehuset i etterkant.

– Fotballen ble tatt ifra meg

I NRK-dokumentaren hevder han at han burde hatt blodfortynnende medisiner etter operasjonen, med tanke på historikk med blodpropp tidligere.

– Det skulle aldri ha skjedd. Det var en stor feil som ble gjort og jeg må dessverre betale prisen for det. Fotballen har blitt tatt ifra meg.

NRK omtalte saken først. De har også vært i kontakt med Kjetil Nerhus, klinikkdirektør og viseadministrerende direktør ved Martina Hansens Hospital, hvor Strandberg ble operert.

«Dessverre oppstår det av og til komplikasjoner i forbindelse med kirurgiske inngrep, også hos oss. Vi ønsker ikke å kommentere enkeltsaker i mediene, men jeg kan si generelt at dette er noe vi er svært opptatt av, og hver gang vi får informasjon om at det er oppstått en komplikasjon så tar vi det på alvor,» skriver Nerhus i en e-post til statskanalen.

Les også

Da Tore så hva som lå i medisinglasset på Ullern helsehus, ble han skremt. Så skjedde det igjen – og igjen