Neste uke må en mann i starten av 40-årene møte i Oslo tingrett, tiltalt for å ha foretatt seksuell handling med et barn.

I et klasserom på en skole i Oslo i april 2021 skal mannen ha ført hånden sin ned i buksa til en 6 år gammel jente og befølt henne på kjønnsorganet.

Mannen var på tidspunktet deltidsansatt som assistent ved aktivitetsskolen der jenta hadde plass og oppholdt seg etter skoletid.

Mannen er i tillegg tiltalt for å ha vært i besittelse av overgrepsmateriale. I perioden før 26. mai 2021 skal mannen ha hatt 1.460 unike bilder som viste seksuelle overgrep mot barn eller som seksualiserer barn.

Politiadvokat Henrik Rådal, som er aktor i saken, sier til Avisa Oslo at politiet fikk kjennskap om saken da jentas foresatte anmeldte saken.

– Bakgrunnen for at overgrepsmaterialet blir funnet i mai, er at det er først da politiet får informasjonen om det skal ha skjedd i klasserommet på skolen måneden før. Det var fornærmedes foresatte som da kontaktet politiet. Da går det ikke så lang tid før politiet pågriper og sikter mannen, som på tidspunktet var deltidsansatt assistent på Aks, sier Rådal.

Mannens forsvarer, Gunhild Bergan, sier at mannen nekter skyld.

– Han erkjenner ikke straffskyld. Jeg ønsker ikke på nåværende tidspunkt å kommentere saken ytterligere, sier Bergan.