– Beklager avbrytelsen. Det pågår en krig og vi kan gjøre mer. Norge kan gjøre mer, sa demonstranten under sendingen.

Tidligere på kvelden, klokken 18.10 la flere av demonstrantene seg ned utenfor publikumsinngangen til NRK på Marienlyst, kledd i blå pressevester med blod på. Også politiet er på plass utenfor NRK.

– Vårt krav er at Norge og NRK jobber for utestengelse av Israel fra Eurovision 2024. Under markeringen vil vi vise hvor massivt 116 døde journalister er, og minne NRK på sitt ansvar som allmennkringkaster, for å stå i solidaritet med pressefrihet og journalisters særskilte rett på vern under krig, skriver aksjonsgruppa i en pressemelding.

– Å la Israel delta i en europeisk sangkonkurranse som fremmer glede og samhold, samtidig som de har drept 116 av NRK sine palestinske journalistkollegaer på 96 dager er uakseptabelt, skriver aksjonsgruppa.

Underholdningsredaktør Charlo Halvorsen i NRK skriver i en tekstmelding til NTB at de har forståelse for at situasjonen i Gaza opprører mange og vekker sterke reaksjoner.

– Hvis noen ønsker å demonstrere utenfor NRK så er det bare en del av vår ytringsfrihet, skriver Halvorsen.

Overfor TV 2 sier Halvorsen at NRK har tatt sine forholdsregler foran kveldens sending, men han går ikke inn på hva dette er.

5. desember i fjor kunngjorde EBU at Israel er blant deltakerlandene i Eurovision 2024.