Avisa Oslo erfarer at Jacobsen anbefalte Johansen som statsråd, uten å spesifisere hvilken post.

– Har ikke noe kommentar til hva vi spiller inn til statsministeren. At Raymond Johansen vil være et godt statsrådsnavn er det nok ingen som lar seg overraske over at Oslo Ap mener, svarer Oslo Aps leder når Avisa Oslo kontakter ham.

Etter valgtapet i september, er Raymond Johansen avtroppende byrådsleder.

Avisa Oslo kjenner til at å bli utenriksminister er Johansens store drøm. Johansen har foreløpig ikke besvart avisas henvendelse angående denne saken.

Bred utenrikspolitisk erfaring

62-åringen fra Tveita var statssekretær i Utenriksdepartementet under begge regjeringsperiodene til Jens Stoltenberg. Han har også vært generalsekretær i Flyktninghjelpen og avdelingsleder i Norad.

Denne erfaringen kan gjøre Johansen til en mulig etterfølger for Anniken Huitfeldt. Huitfeldts skjebne som utenriksminister henger i en tynn tråd grunnet saken der hennes ektemann handlet aksjer, som igjen gjorde henne inhabil.

– Det får vi se på, svarte Huitfeldt da hun under fredagens utgave av Politisk kvarter ble spurt om hun fortsatt er utenriksminister om en uke.

Raymond Johansens karriere

  • Raymond Johansen er født i 1961, oppvokst på Tveita og gikk ut av Sogn videregående i 1979 som utdannet rørlegger. Han har to voksne sønner og er gift med Christin Kristoffersen.
  • Som 30-åring ble han valgt inn for Sosialistisk Venstreparti. Han har også vært leder av Sosialistisk Ungdom.
  • Han var byråd for miljø og samferdsel fra 1992 til 1995.
  • I 1997 meldte Johansen seg inn i Arbeiderpartiet.
  • Johansen var statssekretær i Utenriksdepartementet under begge regjeringsperiodene til Jens Stoltenberg, og var partisekretær i Ap fra 2009 til 2015.
  • Johansen har også vært avdelingsleder i Norad og generalsekretær i Flyktninghjelpen.
  • Han har også vært leder av sportslig utvalg i Vålerenga fotball.
  • Den 21. oktober 2015 ble han byrådsleder for et byråd med Ap, SV og MDG.

Flere mannlige Oslo-representanter

Samtidig har en rekke medier erfart planer om flere rokeringer i regjeringen. Disse endringene skjer mandag, ifølge NRK.

Fra før av er statsminister Jonas Gahr Støre, klima- og miljøminister Espen Barth Eide og nestleder og næringsminister Jan Christian Vestre Oslo-representanter i regjeringen.

Dette, samt kjønnsbalanse, kan gjøre en Raymond Johansen-regjeringsinntreden vanskelig. Selv har byrådslederen varslet at hans rødgrønne byråd ikke vil klamre seg til makten i Oslo, kommer de borgerlige til å over byen.

Eide sannsynlig utenriksminister

Avisa Oslos politiske redaktør Eirik Mosveen skrev torsdag følgende:

«Mine kilder forteller meg: Raymond Johansen skal etter planen ikke inn i regjeringen ved denne utskiftningen og rokeringen, og at kun helt uforutsette ting kan endre på dette.

Og Johansen selv har, etter det Avisa Oslo erfarer, ikke den ringeste anelse om hva som måtte vente ham».

Dermed ligger det an til at dagens klima- og miljøminister Espen Barth Eide blir ny utenriksminister hvis Huitfeldt går av. Eide var både forsvarsminister og på slutten utenriksminister i Jens Stoltenbergs andre regjering.

Les hele Mosveens kommentar her:

Les også

Ikke plass til Oslos mest populære politiker i Støres regjering