– All arrangementsaktivitet før jul er enten avlyst, utsatt eller flyttet, sier administrerende direktør Per-Ole Moen til Avisa Oslo.

Han forteller at tiltakene kom kjapt på for mange. Da de første tiltakene ble innført i forrige uke, var det konferanse i Spektrum. Den måtte nedskaleres.

Stand-up-showet A Comic Christmas Show with Michael McIntyre, som skulle vært arrangert lørdag som var, er utsatt til juni 2022. En annen konferanse, som skulle samle 3000 deltakere, måtte endre på planene og gjøre det meste digitalt.

Det er ikke lønnsomt for noen arrangementer i Spektrum med under 600 personer, som er den nye maksgrensen på innendørs arrangementer.

– Det er brått inntekter som bare forsvinner. De arrangementene som har mulighet til å gjennomføre på et senere tidspunkt, flyttes. Men de havnet på et tidspunkt hvor vi kanskje hatt noe annet. Det blir en ketchupeffekt i 2022, hvor det som skulle vært gjennomført i 2020 og 2021 havner, sier Moen.

Dagens tiltak varer til 6. januar, og skal vurderes på nytt etter to uker (23. desember).

– Vi lever i håpet om at vi kan gjennomføre arrangementer i januar. Per nå planlegges det for å gjennomføre, men det er stor usikkerhet knyttet til om eventuell forlengelse av restriksjonene vil muliggjøre dette, sier Moen.

Han opplyser at de ikke har permittert noen ansatte.