Fredag kveld kunne Avisa Oslos lesere få med seg saken om en spesiell valgkampplakat i regi Oslo Arbeiderparti.

På denne så man en smilende byrådsleder Raymond Johansen, med påskriften at Oslo Ap hadde bygget eller rehabilitert 25 flerbrukshaller i Oslo under rødgrønt byråd.

Det var bare det at dette slett ikke var sant. Håndballmor Kaja Jørgensen syns nemlig plakaten så veldig merkelig ut, og bestemte seg for å undersøke selv.

– Jeg ville gå gjennom hva som faktisk finnes, sa Jørgensen til Nettavisen.

Hun kjørte fra idrettshall til idrettshall og ble overrasket over hva hun fant.

– Noen steder var det ingen haller eller tegn til byggeaktivitet, sier Jørgensen, som bestemte seg for å legge ut et innlegg om flerbrukshallene på Facebook.

Bløff

– Det ser imponerende ut. Problemet er bare at det viser seg å være ren og skjær bløff, skrev hun om den politiske reklamen.

– Hallo! Det er ganske drøyt å påstå at man har BYGGET når bygget overhodet ikke eksisterer, la hun til.

Oslo Arbeiderparti innrømte selv at kun 13 av 25 haller er ferdige.

– Her har det gått litt fort i svingene. 13 haller er ferdige og i bruk, 12 av hallene er ikke ferdig bygget, men er finansiert og under planlegging, sa Øyvind Slåke, partisekretær i Oslo Arbeiderparti, gjennom byrådets sekretær på SMS.

Sent fredag kveld ble Oslo Aps valgplakat endret.

– Vi er stolte av vår satsning på flerbrukshaller i Oslo! Av og til går det litt fort i svingene, men vi er stolte av å ha bygget og rehabilitert 13 haller og finansiert 12. I løpet av våre 8 år har vi investert 6,2 milliarder i idrettsanlegg, det handler om prioriteringer. Stem på Raymond og Oslo Arbeiderparti, står det nå.

– «Fort i svingene»? Tatt med buksene nede, heter det, kommenterer en Facebook-bruker under innlegget.

– Flaut, sier en annen, mens en tredje skriver at hun faktisk er imponert over at byårdet har prestert å få til 13 nye haller på åtte år.

Disse hallene er faktisk bygget eller påbegynt

Avisa Oslo kan presentere de hallene Oslo Ap har bygget, eller som det i det minste finnes regulering for, de neste årene: