I den stilte han spørsmål ved hvordan mediene hadde dekket skandalen rundt Sindre Finnes' aksjehandler, og hvorfor omfanget ikke ble kjent før etter valget.

Onsdag skrev Avisa Oslos politiske redaktør en kommentar om at Arbeiderpartiet bør slutte å spre konspirasjonsteorier om valget, og at det er farlig.

– Min Facebook-status forrige uke, om medias arbeid med Solberg/Finnes-saken før valget, var egnet til å oppfattes som konspiratorisk. Jeg burde aldri brukt min posisjon til å så tvil om medienes uavhengighet og samfunnsoppdrag. Det beklager jeg på det sterkeste, skriver Johansen i en Facebook-post torsdag formiddag.

Han skriver videre at statusen ble skrevet på tur i fjellet, og at han slettet den etter få minutter. Han beklager at han skrev den.

– Jeg har forsøkt å presisere dette flere ganger den siste uken. La meg være helt tydelig: De få minuttene den lå ute var minutter for mye. Den burde ikke vært skrevet. Enkelt og greit. I Norge har vi en god og kritisk presse. Det skal både valgte og velgere være glade for. Vi skal tåle å bli sett i korta. Det er en forutsetning for et velfungerende demokrati. Vi er avhengig av gravende journalistikk og at de vanskelige spørsmålene blir stilt for å avdekke kritikkverdige forhold og i verste fall maktmisbruk, skriver Johansen.

Les også

Arbeiderpartiet bør snarest slutte med å spre farlige konspirasjonsteorier om valget. De tapte. Punktum

Les også

Finnes bare en vei ut av dette - og derfor kommer Erna Solberg selvsagt til å gå av