(Nettavisen:) Tirsdag ettermiddag besøker YouTube-stjernene Logan Paul (28) og KSI (30) hovedstaten for å promotere energidrikken Prime. Internettsensasjonene skal møte opp på Aker Brygge, og arrangøren, Varejo, forventer at flere ivrige fans vil møte opp før å få et glimt av Paul og KSI.

– Vi håper på at det skal dukke opp noen tusen. Det er litt vanskelig å si, men alle kidsa har jo fri fra skolen, så muligheten er der absolutt, sier rådgiver og kundeansvarlig i Varejo, Silje Grønli, til Nettavisen.

SE OPPTAK HER.

De siste dagene har oppmerksomheten vært rettet mot Youtuberne og deres norgesbesøk. Men hvem er egentlig Logan Paul og KSI?

Verdt milliarder

Karrieren til den 28 år gamle amerikaneren Logan Paul ble skutt til værs i 2013, etter at han ble for alvor kjent gjennom de sosiale mediene Vine og YouTube i 2013.

Han og broren, Jake Paul (26), opparbeidet seg raskt en stor følgerskare, og 28-åringen ble fort en av YouTubes mest populære profiler med flere millioner følgere. Han har også satt en fot innenfor filmbransjen, og spilt i filmer som «The Thinning» og «Valley Girl».

Paul har blitt kåret av Forbes som den best betalte Youtuberen tre ganger, og tidligere i år var formuen hans estimert til å være 245 millioner dollar, noe som tilsvarer like over 2,6 milliarder norske kroner.

En stor del av formuen til Paul skyldes også hans suksessrike boksekarriere. Interessen for boksing begynte i starten av 2018, og første kamp var mot YouTube-kollega KSI. Ifølge Business Insider skal de ha tjent 117 norske millioner kroner på kampen.

De siste årene har han bokset med store navn i bokseverden, blant andre Floyd Mayweather (46).

Paul har også vært en del av det populære brytekonseptet World Wrestling Entertainment (WWE). 28-åringen signerte en kontrakt med WWE i fjor sommer, og han er fortsatt svært aktiv i bryteringen.

Mistet flere avtaler

YouTube-stjernen er også kjent for sin kontroversielle oppførsel og skandaløse utsagn. I 2017 havnet Paul i hardt vær etter at han la ut en oppsiktsvekkende video på YouTube da han besøkte Aokigahara-skogen i Japan, også kjent som «selvmordsskogen».

Reaksjonene haglet etter at han og vennene kom over et lik i skogen, noe som ble filmet og lagt ut på YouTube. Det ble raskt satt i gang en underskriftskampanje for å få Paul fjernet fra YouTube, og ifølge Insider ble den signert av nesten 200.000 mennesker.

Les også: Lekebutikken på Byporten selger svartelistet sportsdrikk. Mattilsynet: – Forventer at produktene nå fjernes fra hyllene

Kort tid etter beklaget Paul seg i en ny YouTube-video. Men til tross for at han la seg flat, mistet han flere jobbavtaler og samarbeid som følge av den kontroversielle videoen, deriblant en millionavtale med Google.

Han har siden stått for en rekke kontroverser, blant annet i 2019 da et PR-stunt gikk skeis. I mars det året avslørte han at han skulle være homofil i én måned. Han fikk en rekke organisasjoner på ryggen, som mente at uttalelsen hans var homofobisk, og flere reagerte på at Paul hevdet «homofili er et valg», ifølge Time Magazine.

Suksessfull karriere

Det er ikke bare Logan Paul som har skapt overskrifter. KSI, som egentlig heter Olajide «JJ» Olatunji, er en av Storbritannias største influensere og fikk sin start som Youtuber i 2008.

I starten publiserte han flere videoer der han spilte ulike dataspill som Fifa, og han ble fort en internettstjerne. Karrieren tok han flere steder, blant annet inn i musikkbransjen. Han har sluppet en rekke singler, og samarbeidet med store navn som Rick Ross (47).

I likhet med YouTube-kollegaen, Logan Paul, har også 30-åringen gjort det bra i bokseverden. Det var der han og Paul dannet et vennskap, som senere førte til at duoen skapte selskapet Prime Hydration i 2022, som er årsaken bak Oslo-besøket.

Med YouTube-suksessen, boksekamper og energidrikken hanker KSI, kanskje ikke overraskende, inn svimlende millionsummer. Ifølge Inside Sports er britiske KSI verdt 267 millioner norske kroner.

Trakk seg tilbake etter rasismeskandale

Den britiske 30-åringen har også stått for en del kontroverser i sin karriere, og ganske nylig førte det til alvorlige konsekvenser.

I en YouTube-video i samarbeid med gruppen Sidemen, vakte KSI oppsikt med et rasistisk utsagn rettet mot mennesker av sørastiastisk opprinnelse.

Det fikk fansen til å se rødt, og de forlangte en offentlig unnskyldning fra 30-åringen. KSI møtte kravet til fansen, og beklaget for uttalelsen. I tillegg valgte han å trekke seg bort fra sosiale medier som følge av skandalen.

– Jeg har alltid sagt at mine følgere ikke må sette meg på en pidestall, for jeg er menneskelig. Jeg er ikke perfekt, jeg kommer til å gjøre feil, og i det siste har jeg gjort mye feil. Så jeg har bestemt meg for at jeg bare skal ta en pause fra sosiale medier en stund, skrev han på Twitter i april.

Videoen fikk også økonomiske følger for KSIs samarbeid med BBC. 30-åringen skulle egentlig fått eget underholdningsprogram på den britiske kanalen, men BBC valgte å trekke seg etter rasismeskandalen, skrev The Sun i mai.