På allehelgensdag hadde jeg og min kone, som mange tidligere år, bestemt oss for å ta en tur til tre av Oslos kirkegårder, for å minnes familie som ikke er blant oss lenger og tenne et lys for disse. Vi har familie begravet på Klemetsrud, Østre Aker og Østre gravlund, så en liten rundtur med bil blir det.

Stor var overraskelsen da vi som siste besøk svingte inn på parkeringsplassen som tilhører Østre gravlund. Her var det satt opp en parkeringsautomat for besøkende. Betaling kunne man kun gjøre hvis man hadde lastet ned en app eller hvis man hadde mynter å betale med, noe flere av de som sto ved automaten ikke hadde.

Alle var samstemte om var at parkeringsautomat på en kirkegård var en utrolig dårlig ide.

Jeg ser også problemet med at det parkeres på denne plassen uten at man faktisk skal besøke gravlunden. Men det kunne kanskje vært løst på en annen måte, enn med en parkeringsautomat. Man kunne for eksempel skiltet ved innkjøring: «Parkering forbudt – kun for besøk til gravlunden i 30 minutter.»

Delta i OsloDebatten

Har du en mening om denne saken, eller et annet tema? Send inn ditt debattinnlegg her

Oslo-folk har mange meninger om byen sin, og Avisa Oslo ønsker å publisere flere personlige og originale innlegg som beriker samfunnsdebatten.

Selve parkeringsområdet ligger i totalt mørke nå på denne tiden av året. Plassene er mangelfullt merket opp, og asfaltdekket er hullete og dårlig. Så kommer man som besøkende til denne gravlunden og er dårlig til bens eller bruker rullator, som mange er og har, så lever man farlig.

LES OGSÅ: Her soler folk seg i bikini på gravlunden: – Respektløst og hensynsløst overfor de pårørende

Det er kanskje poenget til de som bestemmer? Færrest mulig brukere, i alle fall ikke de som kjører bil. Mange av de besøkende til en gravlund er ofte dårlig til bens og sliter kanskje med å komme seg hit uten bil eller må bli kjørt av andre i familien.

Tenk at man til og med skal betale avgift for å kunne minnes og sørge over de som ikke er blant oss lenger. For en utrolig kald by vi er i ferd med å bli, og at de som bestemmer kan komme til å tenke denne tanken engang, er helt utrolig.

Les flere debattinnlegg og Oslo-historier på Avisa Oslos debattside Oslodebatten

Les også

Foodora-bud fortviler: Hvordan skal vi forstå av- og pålessing?

Les også

Lite trolig at en Tesla gir samme, inderlige opplevelse

Les også

Bakgårdene som blir glemt

Les også

Damplassen i Ullevål Hageby: Oslofolk tar ikke for gitt at de skal kjøre overalt