– Vi er veldig fornøyde med å ha fått tak i en så erfaren og dyktig vikar, skriver Oslo Høyres nestleder Merete Agerbak-Jensen i en e-post Avisa Oslo har fått tilgang til.

Larssen vikarierer som sjefsekretær på ubestemt tid. Nyheten kommer etter en lengre periode med konflikt i sekretariatet ansvarlig for å organisere Oslo Høyres valgkamp.

Begynner mandag

I desember leverte fire arbeidstakere et varsel mot sjefsekretær Ann Kristin Vie.

Oslo Høyres ledelse har tidligere konkludert med at det ikke har vært brudd på arbeidsmiljøloven i sekretariatet. Ledelsen hyrte imidlertid inn en ekstern organisasjonspsykolog for å følge opp konflikten.

Tidligere i år kunne Avisa Oslo avsløre hovedtrekkene i organisasjonspsykologens rapport. Der ble det blant annet stadfestet en gjennomgående mangel på tillit. Et annet funn var at de ansatte – på begge sider av konflikten – ikke tror den andre parten vil dem vel.

Agerbak-Jensen bekrefter til Avisa Oslo at Heidi Larssen er konstituert som vikarierende sjefsekretær fra og med mandag 13. februar.

– Heidi er tidligere leder i Oslo Høyre, tidligere finansbyråd i Oslo, tidligere gruppeleder i bystyret og tidligere bydelsdirektør på Grünerløkka. Vi er veldig glade for å ha fått på plass en så dyktig og erfaren sjefsekretær-vikar! sier Agerbak-Jensen.

Klar for valgkamp

Avisa Oslo har også vært i kontakt med Heidi Larssen og spurt henne hva som blir hennes viktigste oppgave som konstituert sekretariatsleder.

– Forberede valgkampen og vinne valget, svarer Larsen.

Hvordan vil du gå frem for å sikre et godt arbeidsmiljø innad.

– Jeg starter mandag. Det jeg vet så langt er at det er mange flotte folk i sekretariatet som har de samme målene som meg. Jeg gleder meg til å samarbeide med dem, svarer Larssen.

Avisa Oslo har også vært i kontakt med Ann Kristin Vie og bedt om en kommentar. Hun har ingen kommentar til saken.

Les mer her:

Les også

Disse hemmelige dokumentene skaper Høyre-krise: – Følelsen av å ikke bli trodd, er tung å bære