– Det er en stor glede, sier Wilhelmsen til Avisa Oslo.

Revil har vært gruppeleder for Folkets Parti siden han ble innvalgt i 2019-valget. Wilhelmsen omtaler Revil som en kunnskapsrik og klok politiker, som Frp er glade for å få med på laget.

– Det ble stor applaus, sier Wilhelmsen om stemningen da Frp-gruppa stemte for å ta ham inn.

– Jeg setter veldig pris på å få mulighet til å jobbe med spennende politiske saker i FrPs bystyregruppe. Gruppa består av kompetente og hyggelige mennesker som jeg ser frem til å samarbeide med. Politisk vil dette gi meg gode muligheter til å jobbe videre med saker jeg er opptatt av særlig innen samferdsel og finans, uttaler Bjørn Revil i en pressemelding.

– Fremskrittspartiets politikk og løsninger er de beste for Oslo, og vi er glade for å kunne forene kreftene våre i arbeidet for dette i bystyret. Spesielt bilistene i byen kan være glade for å få enda mer styrke på deres side, oppsummerer Wilhelmsen og Revil i en felles uttalelse.

FrPs bystyregruppe vil med Bjørn Revils inntreden styrkes, og teller nå fire bystyrerepresentanter.

– Ville ikke vente lenger

Klokken 19.10 mandag kveld gikk Revil av et fly i Brussel, og fikk da vite at pressemeldingen fra FrP hadde gått ut. Avisa Oslo snakket med han men han var på vei gjennom flyplassen i Brussel.

– Hvorfor bestemte du deg for å gå til Frp?

– FrP har en politikk som ligner mye på den jeg gikk til valg for å drive med, spesielt i saker som bompenger og finanspolitikk. Jeg synes ikke Folkets Parti har fått til en godt nok fungerende organisasjon på de tre siste årene, og derfor har jeg meldt meg inn i FrP i dag. Det har ikke noe med enkeltpersoner å gjøre, men et parti som ikke fungerer godt nok som organisasjon, sier han.

Han forteller at det ikke er en spesiell sak som har gjort at han har valgt å bytte parti, men at dette er en avgjørelse han har tenkt på en stund.

– Jeg har grublet på det noen måneder. Nå ville jeg ikke vente lenger. Det er ikke lenge til det starter en ny valgkamp, og jeg ville ikke at dette skulle bli en belastning for mitt gamle parti, sier han.

Ønsker Folkets parti lykke til

– Meldte du ifra til ditt gamle parti om denne overgangen på forhånd av innmeldingen i FrP i dag?

– Det har vært snakket litt om, men utover det har jeg ingen kommentar til det.

– Hvordan har tilbakemeldingene på overgangen vært?

– Jeg har nettopp landet med et fly og telefonen min har vært på i tre minutter, så det har jeg ikke helt oversikt over. Det jeg kan si er at jeg har hatt hyggelige samtaler med FrP i forkant av at dette ble kjent i dag, og at jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet for dem. Jeg ønsker mitt gamle parti alt godt, og lykke til videre, avslutter han.

Ikke informert

Revil har inntil i dag vært gruppeleder for Folkets parti – tidligere FNB. I tillegg til Revil er to representanter vært valgt inn i bystyre: Britt Fossum og Cecilie Lyngby.

Fossum og Lyngby opplyser til Avisa Oslo at de ikke var informert om Revils avgjørelse om å bytte parti.

– Vi ønsker Revil alt god som medlem i Fremskrittspartiet, skriver Lyngby i en SMS til Avisa Oslo.