– Det har vært en utrolig fin reise gjennom 11 år, og det vil jeg si mer om, men først til sommerens store sak: Jeg tok de solbrillene fra butikken på Gardermoen. Jeg gjorde en stor feil, og jeg gjorde det mye verre med måten jeg håndterte det videre. Det er jeg skikkelig lei meg for, og det vil jeg si unnskyld for, skriver han videre.

Han har spurt seg selv mange ganger de siste ukene hvordan han kunne gjøre noe så dumt, skriver han.

– Jeg har ikke hatt noen fullgod forklaring. Det jeg derimot er helt sikker på, er at jeg har gjort noe galt, og det må jeg ta konsekvensen av, skriver han.

Det er to grunner til at han går av, skriver Moxnes.

– For det første ønsker jeg ikke at mine feil skal gå ut over mine nærmeste. Én ting er at jeg får høre det, noe helt annet er at dette går ut over de jeg er aller mest glad i, skriver han.

– Jeg ønsker også å gjøre det jeg kan for at medlemmer og tillitsvalgte landet rundt skal få snakke om politikk.

– Respekterer den avgjørelsen han har tatt

Gruppeleder for Rødts bystyregruppe, Siavash Mobasheri, sier han respekterer avgjørelsen til Moxnes.

– Det Bjørnar gjorde var utvilsomt feil, og jeg respekterer den avgjørelsen han har tatt. Jeg vil takke for den enorme jobben og innsatsen han har lagt ned for Rødt over mange år, sier han.

Han er veldig glad for at landsstyret har gitt Marie Sneve Martinussen tillit til å lede partiet videre.

– Så får partidemokratiet velge ledelse på det ekstraordinære landsmøtet neste år, sier han.

– Ikke det minste bekymret for Rødt sin valgkamp

Mobasheri tror ikke sommerens hendelse vil påvirke Rødt fram mot valget.

– Selv om det har blåst rundt Rødt denne sommeren, er jeg ikke det minste bekymret for Rødt sin valgkamp. Min frykt er at årets lokalvalg kan bli en Høyrebølge, som vil føre til et privatiseringsskred i velferden, med frislipp for flere kommersielle innenfor eldreomsorg, barnehage og sykehjem, og til økte forskjeller i Oslo. Nå vil vi bruke alle kreftene våre på valgkampen og jobbe for billigere og bedre kollektivtransport, flere rimelige ikke-kommersielle boliger, økt sosialhjelp og en styrket og profittfri velferd i Oslo, sier han.

Les også

Problemet med denne saken er ikke at den er uklar. Problemet er at den er klar