Mandag denne uken møtte 36-åringen i Oslo tingrett, tiltalt for ha forulempet offentlige tjenestemenn i forbindelse med en Rammstein-konsert på Ullevål stadion tilbake i august 2019.

Da skal han ha satt seg kraftig til motverge da politiet skulle pågripe ham. Han skal ha strittet imot, sparket rundt seg og skreket, er det gjengitt i tiltalen. Han skal også ha kalt de to politifolkene for «fittetryner».

Fikk forelegg

Opptredenen resulterte i utgangspunktet i et forelegg fra politiet, men det har ikke 36-åringen vedtatt. Dermed endte saken for retten, der mannen nektet straffskyld.

I dommen fremkommer det at 36-åringen ble nektet inngang til konserten av en vekter som mente at han var for beruset. Politiet ble tilkalt, pågrep mannen, kjørte ham til arresten – før han deretter ble løslatt.

36-åringen selv mente at politiet ikke hadde grunn til å pågripe ham. Han var ikke overstadig beruset, hevdet han i retten, kun opptatt av å komme seg inn på konserten.

«Ikke personlige angrep»

Han gjorde heller ikke motstand mot politifolkene, forklarte han – før han skal ha blitt håndtert på en slik måte at han fikk intense smerter i skulderen.

«Tiltalte fortalte at han ropte av smerte og frustrasjon, men det var ikke personlige angrep mot politibetjentene», heter det i dommen.

Retten finner det imidlertid bevist at 36-åringen har forholdt seg som beskrevet i tiltalen. De kommer derfor til at han idømmes en bot på 8400 kroner, subsidiært fengsel i 16 dager.