Denne uken måtte en 46 år gammel kvinne møte i Oslo tingrett, tiltalt for uaktsomt å ha skadet en annen etter en hendelse 12. november i fjor på en parkeringsplass på Helsfyr.

I tiltalen mot kvinnen er det gjengitt hvordan hun ikke hadde tilstrekkelig sikt da hun ble blendet av sollys og dermed kjørte på en fotgjenger.

«Frozen shoulder»

Fotgjengeren ble påført et brudd i skulderen, i tillegg til at den ble slått ut av ledd. I ettertid har hun utviklet såkalt «frozen shoulder» og har vært sykmeldt i perioder.

46-åringen nektet straffskyld da saken gikk i retten. Tingretten kommer imidlertid til at hun har forholdt seg som beskrevet i tiltalen.

«Forholdene på stedet innebar at kjøringen skjedde med større risiko enn vanlig. Det vises først til at solen var sterk og sto svært lavt på himmelen, og at kjøreretningen var rett mot solen. Sikten var dermed dårlig», heter det i dommen, som ble avsagt torsdag.

Mistet førerkortet

«Retten mener dermed at forholdene på stedet tilsa ekstra årvåkenhet og om nødvendig full stopp for å tilvenne seg lyset eller skaffe seg oversikt over området og andre trafikanter», skriver retten videre.

Tingretten kommer til at betinget fengsel i 18 dager og 10.000 kroner i bot vil ha «tilstrekkelig effekt» overfor 46-åringen og «samfunnet for øvrig».

I tillegg mister kvinnen førerkortet i seks måneder og må betale 3000 kroner i saksomkostninger.