Like etter klokken 23 mandag kveld ankom Jan Bøhler til Sps valgvake på gamle Deichmanske bibliotek – til jubel fra partifellene.

– Det er veldig koselig å være her. Kjempestemning, sier Bøhler til Avisa Oslo.

Valgresultatet for Sp i Oslo ligger imidlertid ikke an til å bli kjempegode. De foreløpige prognosene plasserer partiet på tre prosent, med 72,3 prosent av stemmene talt opp klokken 23.17.

Det betyr i så fall at Bøhler faller ut av Stortinget etter 16 år, der han har sittet i 15 år for Ap før han meldte overgang til Sp.

– Har du fortsatt håp?

– Ja, det har jeg. Det er spennende, svarer Bøhler.

Venter på Østkanten

– Er du fornøyd?

– Jeg har ikke sett noen resultater som er talt opp på Østkanten og Groruddalen, sist jeg sjekka.

– Hvordan vil du reagere hvis du ikke kommer inn på Stortinget?

– Jeg er blid og fornøyd, og har fått støtte fra mange. Jeg er utrolig glad for alle som har heiet på meg og støttet meg, svarer Bøhler.

– Vi får se nå

Bøhler er selv bosatt i Groruddalen, ett av valgdistriktene i Oslo som foreløpig ikke er talt opp. Foreløpig har Sp ligget mellom 2,9 og tre prosent i prognosene som er kontinuerlig oppdatert siden klokken 21.

– Hva tenker du om at stortingsplassen kan glippe?

– Vi får se nå, sier en ordknapp Bøhler til Avisa Oslo.

Klokken 23.30 har Sp krøpet opp til 3,1 prosent i hovedstaden. Bøhler er likevel tilbakeholden med å kommentere resultatet før alle stemmene er talt opp.

– Hva tenker du om kvelden?

– Jeg er blid og fornøyd. Sp gjør det veldig bra. Vi går fram i Oslo, så får vi se når Østkanten telles opp.

Valgekspert: Et lite håp

Selv tror han at de endelige Oslo-tallene er klare et sted mellom 00.30 og 01.30.

– Vi må smøre oss med tålmodighet, sier Bøhler.

Avisa Oslos valgekspert Svein Tore Marthinsen vil ikke avskrive Bøhlers stortingshåp for særlig bydel Grorud er talt opp.

– Foreløpig tyder det på at Sp gjør det vesentlig bedre i Groruddalen, enn de gjorde i 2017. Det må de også gjøre for at Bøhler skal ha en sjanse, sier Marthinsen til Avisa Oslos valgsending rundt klokken 23.45.

Han tror Sp må opp til 3,3, kanskje 3,4 prosent, for at Bøhler skal få fortsette på Stortinget.

– Det vil nok stå mellom Bøhler og Andreas Unneland (SVs tredjekandidat, journ.anm.) for sistemandatet i Oslo, sier Marthinsen.

Se vår direktesending her: