Det viser fersk statistikk fra Eiendom Norge. Sesongjustert falt prisene med 0,5 prosent.

Dermed fortsetter nedgangen fra forrige måned. Det er vanlig at boligprisene faller på slutten av året, men i oktober var fallet sterkere enn forventet. Da sank prisene med hele 3,2 prosent.

– Med høyere rente er det ikke unaturlig at boligprisene korrigeres, men et stort boligprisfall vil få negative konsekvenser for norsk økonomi gjennom både lavere konsum og lavere boligbygging, sier adm. direktor Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Også Obos-prisene, som ble lagt fram før helgen, viste en nedgang: Prisene for brukte Obos-boliger falt 4,7 prosent fra oktober til november.

Boligpriskorreksjonen er markant, men ikke unaturlig i lys av renteøkningen det siste halvåret, mener adm. direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund.

– Markedet er preget av både svekket kjøpekraft og usikkerhet. Vi tror at rentenivået vil toppe ut i nær framtid og at usikkerheten vil slippe taket slik at korreksjonen bunner ut relativt tidlig på nyåret.

En kvadratmeter koster i snitt 85 525 kroner, mens snittprisen for en bolig i hovedstaden er 6,04 millioner kroner.

Siden årsskiftet har boligprisene i Oslo steget med 1,6 prosent.

Korrigering: I den første versjonen av denne saken sto det at boligprisene falt 1,4 prosent i november. Tallet ble 11:06 korrigert til 1,3 prosent

Tjener gode penger på eiendom. Taper på investeringene