Politiets innsatsleder på stedet, Brian Skotnes, sier til Avisa Oslo at det har vært åpne flammer inne i kirken.

– Det har vært en brann i kirkerommet som ble relativt fort slukket. Vi var på et tidspunkt bekymret for at det skulle spre seg, men brannvesenet fikk slått flammene raskt ned, sier han.

– Folk inne i kirkerommet

Det er er Den Evangelisk Lutherske Frikirke som holder til i bygningen. Avisa Oslo har vært i kontakt med kirkens administrasjon, som foreløpig ikke har ytterligere informasjon hendelsen.

Skotnes forteller at det var en del folk inne i kirkerommet som gikk ut da det begynte å brenne.

Det var klokken 18.32 at politiet fikk melding om brannen.

– Brannvesenet har startet røykdykking for å klargjøre omfanget. Alle som var i den aktuelle etasjen skal ha evakuert seg selv, meldte politiet mandag kveld.

20 personer evakuert

– Vi har foreløpig ikke kontroll på brannen. Nå er første prioritet og sikre liv og helse og begrense materielle skader, sa Hekkelstrand mandag kveld.

Klokken 19.06 opplyser politiet at brannen er slokket og at etterslokking pågår. 20 personer er evakuert og ingen er skadet av brannen ifølge, opplyser Hekkelstrand og legger til:

– Skadeomfanget er uavklart foreløpig, men det har vært en åpen brann i bygget.

– Vi jobber med å lose trikken gjennom Pilestredet når det er mulig, men andre trafikanter bør unngå området om mulig siden det er stort oppbud av kjøretøyer fra nødetatene der, skriver politiet på Twitter.

– Nå jobber brannvesenet med å få kontroll på siste rest av brannen. Veien kommer til å bli sperret en god stund mens brannvesenet jobber med etterslukking, sier Skotnes.