BRANN-VÅLERENGA 3-1:

Brann og Vålerenga leverte en høyoktan forestilling for de fremmøtte tilskuerne i kveldssolen på fullsatte Brann Stadion.

Til tross for fraværet av kaptein Stefan Strandberg var Vålerenga lenge bunnsolide i forsvar, men måtte til slutt gi tapt for Branns angrepsarsenal.

Scoringer av Frederik Børsting, Sivert Heltne Nilsen og Aune Selland Heggebø var nok til å sikre tre poeng, til tross for Japhet Sery Larsens uheldige selvmål.

Drømmeåpning for Brann

Vertene fikk en drømmeåpning på kampen da Frederik Børsting, som for anledningen startet på venstrekanten, på lekkert vis bredsidet rødtrøyene i føringen etter fem minutter.

Børsting har startet begge kampene denne sesongen på høyreflanken. Til møtet med Vålerenga valgte Horneland å flytte dansken over på motsatt kant.

– Det må vi si at har funket. Det er coaching i verdensklasse, var dommen til TV 2s fotballekspert Yaw Amankwah.

Jubelen varte dog ikke altfor lenge. Etter 15 minutter klønet Japhet Sery Larsen ballen i eget mål, etter at Henrik Heggheim raget høyest og vant duellen på bakerste stolpe.

Brann var det førende laget og skapte flere store sjanser, men slet med å finne veien til nettmaskene. Etter 73 minutter satt den omsider.

Kaptein Sivert Heltne Nilsen var, i likhet med i åpningskampen mot Haugesund, iskald da han fikk muligheten fra ellevemetersmerket.

Aune Selland Heggebø fastsatte sluttresultatet til 3–1 ti minutter før slutt. Vålerenga var aldri i nærheten av å true hjemmelaget mot slutten av kampen.

– Vålerenga har ingenting å by på i sluttminuttene her. Det er Brann som kjører, kommenterte TV 2s ekspertkommentator Jesper Mathisen.

Kritisk

Oppgjøret var i stor grad en forsvarskamp for Vålerenga, noe Dag-Eilev Fagermo også poengterte i pausen. Vålerenga-treneren var fornøyd med hvordan laget fremsto defensivt, men mente pasningsspillet måtte forbedres.

Viaplay-kommentator Kasper Wikestad var i likhet med Fagermo lite imponert over det han så fra hovedstadslaget:

– Vålerenga har en brukbar defensiv, Sjøeng og dødballer. Syltynt bortsett fra det. Og det blir ikke bedre. Finnes alltid unnskyldninger som trener, men tallene for hva som betales ut (offentlige tall) skulle tilsi at man klarer å stable sammen et langt mer konkurransedyktig lag, skriver Wikestad på Twitter.

Fagermos frustrasjon ble ikke mindre ut over andreomgangen. 56-åringen raste mot dommerteamet da Brann ble idømt straffesparket.

Vålerenga-treneren ble tildelt det gule kortet for oppspillet.

Med en seier og to tap på sesongens tre første kamper er det kun fire lag som har færre poeng enn Vålerenga i årets Eliteserien-sesong – alle med en kamp til gode på hovedstadslaget.