Klokken 08.40 ble politiet tipset om brann i en rutebuss i Beverkollen.

– Det er innledningsvis ikke meldt om personskade, men ganske mye svart røyk fra bussen. Det ble meldt om høye flammer, sier operasjonsleder Øyvind Hammervold til Avisa Oslo.

Sikkerhetsavstand er satt til 100 meter, opplyser politiet videre. Politiet anmoder beboere i nærområdet om å holde vinduene lukket.

– Ifølge brannvesenet ser det ut til at de lar bussen brenne ned. Vi ønsker at dem som bor i nærheten lukker vindu for å unngå å få røyk i hus, sier operasjonslederen.

Han påpeker at det foreløpig er ganske uoversiktlig på stedet, men at de fortsatt er der med ressurser. Det skal ifølge operasjonslederen være snakk om en gassbuss.

Brannvesenet opplyser til AO at de først kom til stedet med mindre ressurser, og måtte i første omgang prioritere å få kontroll på personene i husene rundt.

Det har vært litt evakuering fra boligene på stedet, men vi har kontroll på bygningene i nærheten, sier vaktkommandør i 110-sentralen, Robert Gudmundsen.

Brannvesenet melder like etter 09 at de har startet med slokking av brannen. De stiller mannsterke på stedet med fem brannbiler.

– Spredningsfaren er ikke så stor nå. Vi har kontroll rundt bussen, påpeker vaktkommandøren.