Flammene som lyser er synlige fra lang avstand denne mørke fredagskvelden.

De brenner ved et midlertidig minnested med fakler og blomster, dedisert til 13-åringen som døde etter skadene han fikk etter en påkjørsel torsdag kveld.

Faklene og blomstene er lagt ned i krysset hvor den unge gutten ble påkjørt kvelden før. Rundt står en gruppe på fem og minnes unggutten.

– Trist

– Jeg tenkte at jeg måtte vise min respekt for ham, sier Akshveer Singh om hvorfor han er ved ulykkesstedet.

Han har mistet sin jevnaldrende venn som han gikk på skole sammen med i flere år.

– Det er trist, for det var veldig gøy å være med ham. Han var en veldig god venn. Han var veldig snill, likte å gå turer og hjalp folk, beskriver han.

Faren til Akshveer tillegger:

– Det er forferdelig at slike ting kan skje. Jeg tenker på foreldrene til gutten og hvordan de har det.

13-åringen ble påkjørt og kritisk skadet i Maria Dehlis vei torsdag kveld. På fredag døde han. Hendelsen skjedde i Alna bydel, men gutten har satt spor etter seg på Grorud og Stovner også.

Hedres på sosiale medier

Avisa Oslo møter også en mor og datter som har hatt mye med den unge gutten å gjøre.

– Da jeg fikk meldingen, skjønte jeg ingenting. Det var helt ufattelig, sier moren. Vi snakket sammen sist på søndag og jeg skjønner fortsatt ikke at det har skjedd.

De forteller at alle som kjente gutten, er preget. Nå hedres han blant annet på Snapchat ved at venner og bekjente deler bilder av ham.

– Han var en del av familien. Da koronaen kom, ringte han oss hver dag, sier moren og datteren som kjente gutten godt.

– Det er en gutt som ingen har noe vondt å si om. Han var en som spredte glede. Jeg har aldri sett ham sur, sier de.

– Hva tenker dere er viktig for dere framover?

– Å tenke på det positive. Vi så gjennom Tiktok-videoene med ham og det var så mye positivitet, sier de med tårevåte øyne.

Ved Furuset senter på Alna er det også lagt ut tente fakler og blomster, som danner et hjerte rundt et bilde av 13-åringen. På Furuset forum er det også tent lys rundt et bilde av gutten som folk kan samles rundt. Her kan folk også skrive noen ord til minne om tenåringen.

– Det verste som kan skje

– Dette er bare veldig, veldig trist. Folk jeg snakker med, reagerer med sjokk. Barn skal ikke dø, og når sånn som dette skjer, så gjør det dypt inntrykk. Å miste et barn må være det verste som kan skje for en familie, sier leder av Alna bydelsutvalg, Mari Morken.

Familien og eventuelle vitner til den alvorlige ulykken får tilbud om hjelp av bydelenes psykososiale kriseteam.

Leder av Stovner bydelsutvalg, Rashid Nawaz, forteller at hendelsen oppleves svært trist for hele lokalsamfunnet.

– Dette tror jeg kommer til å prege lokalsamfunnet fremover, uansett bydel. Det er veldig trist for de pårørende som har fått denne beskjeden om at de har mistet et kjært barn som hadde mange år foran seg. Jeg tror mange har de samme tankene her nå.

– Det er viktig at pårørende og foreldre i denne tunge tiden får den hjelpen de trenger. Vi vet at vi har gode rutiner på det og kvalifisert personale som jobber i de kriseteamene, avslutter han.

Gutten var elev på Groruddalen skole.

– Dette er en forferdelig og tragisk hendelse. Våre tanker er hos guttens foreldre og familie. Vi gjør det vi kan for å ivareta medelevene. Våre varmeste tanker går til familien, skriver rektor Lise Fliflet-Jacobsen i en e-post til Avisa Oslo.