– Vi krever at bymiljøetaten stopper jakten på reven umiddelbart. Reven er et naturlig innslag på Bygdøy som del av naturmangfoldet der, skriver advokaten på en e-post til AO.

Beboerne har startet opp en underskriftskampanje for å få Bymiljøetaten til å endre standpunkt.

– De kjenner seg ikke igjen i beskrivelsen av reven som aggressiv og truende, forteller Bahus.

På videoen tilsendt av Bahus, beskriver han reven som er på besøk på en av hans klienters eiendom med sin make.

– Videoopptaket er tatt 23. februar i år og viser på ingen måte at reven er syk eller oppfører seg unormalt. Den er nysgjerrig og lusker rundt – kanskje på jakt etter mat.

På underskriftskampanjen skriver advokaten at reven har vært på besøk på eiendommen til klientene og har aldri vært aggressiv.

– Mine klienter er utrolig lei seg for det som skjedde med den lille pommeranier hunden Sol som ble tatt av reven. Mange av de – undertegnede inkludert – er hundeeiere og oppfatter hunden som familiemedlem. Samtidig er det en del av livets realiteter når man bor på Bygdøy eller andre steder med rev og grevling i området, at katter og hunder kan oppleve å bli angrepet. Trist er det, men umulig å gardere seg fullt og helt imot.

De mener at beslutningen om å avlive reven er forhastet.

– Den vandrer rundt og besøker jevnlig deres hager og eiendommer. Reven hører naturlig til i skogen på Bygdøy og det må finnes mange andre måter å løse saken på enn å avlive den.

Beboerne kjenner ikke til at noen mater reven, og advokaten skriver at den skaffer seg mat gjennom jakt på blant annet fugl.

– Etter det opplyste er reven med en albino-tispe som er drektig. Dens adferd kan muligens forklares ut fra beskyttelsesinstinkt og reviradferd. Det er ingen indikasjoner på at den oppfører seg unormalt, skriver Bahus på underskriftskampanjen.

AO vet ikke om reven på videoen er den samme aggressive reven som andre hundeeiere har vært i møte med.

AO har vært i kontakt med bymiljøetaten fredag formiddag og venter på svar.