Den nye ungdomsskolen vil ha plass til 540 elever med seks parallelklasser, flerbrukshall og egne områder til ungdomstiltak for barn og ungdom i bydelen.

Bygget vil ha en høy arkitektonisk kvalitet, og skal binde sammen skolen i Treschows gate med lokalmiljøet ved at tak og uteområdet skal bli en del av byens landskap. Både skolen og utearealene skal oppleves som en del av parken langs Akerselva.

– Bentsebrua skole skal være en aktiv og tilgjengelig skole i byen. Skolens aktiviteter vil være synlige, utadrettede og tilgjengelig for befolkningen i området. I prosjektet er det lagt vekt på gode sammenhenger mellom skolens innvendige og utvendige rom, slik at utearealene blir gode læringsarenaer. Skoleanlegget skal skape en arena som inspirerer til læring og oppleves inkluderende og trygg, sa Trond Borge Ottersen, kommunikasjonsdirektør i Undervisningsbygg Oslo KF til Avisa Oslo tidligere i år.

Prosjektet har lagt vekt på å lage sosiale møteplasser ved at skoleanlegget tilrettelegger for fysisk, sosial og kulturell aktivitet, for både lokalmiljøet og elevene på skolen.

Bruker solcelleanlegg

Det er NCC og Oslo kommune ved Oslobygg KF som har signert kontrakt om byggingen av skolen på Torshov.

– Det har vært krevende for alle involverte å gjennomføre et så omfattende samspillsprosjekt digitalt, men vi har sammen klart å utnytte potensialet som ligger i samarbeidet mellom entreprenør og byggherre, sier prosjektleder Andre Engelsen Milje i Oslobygg KF, i en pressemelding.

For å imøtekomme kommunens miljømål, vil skolen bli bygget med solcelleanlegg og i hovedsak tre.

– Det blir et flott bygg som gjenspeiler områdets historie til glede for elever, foreldre og lærere. Bygget blir toppmoderne med sterke tekniske og estetiske kvaliteter og høy miljøambisjon, sier Engelsen Milje.