Det skriver Thorkildsen i en e-post til Avisa Oslo.

– Dette er en alvorlig sak og jeg vil be om en redegjørelse fra Utdanningsetaten. Jeg er kjent med at Utdanningsetaten har gjennomgått og endret varslingsrutinene nylig. Bystyret vil få informasjon så raskt som mulig. Vi venter også på Kommunerevisjonens gjennomgang av sentral varslingsordning i kommunen, som snart foreligger, skriver Thorkildsen.

Thorkildsen vil ikke svare på spørsmål om forliket eller Ammerud-saken utover denne uttalelsen.

Bystyrerepresentant Revil har tidligere stilt flere spørsmål til skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) om varslingsrutinene i Oslo kommune. Ifølge Revil har han ikke fått svar på disse.

– Byråden bør gå ut umiddelbart og fortelle hvordan varslere i Oslo kommune faktisk har det. Jeg har snakket med mange varslere, både ansatte og foreldre, som ikke blir hørt. Byråden må gjøre det klart at dette skal det ryddes opp i, og innrømme at varslingsrutinene ikke er gode nok, mener Revil.

Og legger til:

– Byråden må uttale seg til pressen til og svare for det som skjer i hennes byrådsavdeling. Det er en av hennes arbeidsoppgaver.

Torsdag gikk Oslo kommune inn et forlik med tidligere ansatt på Ammerud skole. Det endte med full oppreisning og erstatning til Presthus.

Fredag kunne Avisa Oslo fortelle at kommunen snudde i saken mot Siv Presthus etter at nye opplysninger kom fram.



LES MER OM AMMERUD-SAKEN HER:

Les også

Ny varsler står fram i Ammerud-saken: – Jeg så folk gå rett i bakken

Les også

Varslerne om Ammerud skole: – Et fryktregime jeg aldri har sett maken til i mine mange år som lærer