Gå til sidens hovedinnhold

Byrådet står bak tidenes klimaløgn

En ny rødgrønn regjering lover ikke godt for Norges klimaregnskap. Venstresiden leverer kun store, tomme ord i klimapolitikken

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nylig la Oslo-byrådet fram sitt budsjett for 2022. Budsjettet tyder på at byrådet har gitt opp på klimamålene sine. Det inneholder dyster lesing for oss som bryr oss om klima. Det rødgrønne byrådet ligger nemlig an til å bryte hvert eneste klimaløfte de har gitt oss.

I 2016 lovet MDG å halvere Oslos klimagassutslipp på fire år. De klarte ikke en tiendedel av det de lovet. Det er visst ikke sånn at de som roper høyest alltid har de beste løsningene.

Det rødgrønne byrådet har lovet å kutte utslippene med 95% til 2030. De ligger så vidt an til å klare halvparten. Aldri før har avstanden vært så stor mellom lovnad og handling.

Det er én ting å snakke om klima og love stort, det er en helt annen ting å kutte utslipp. Venstre har vist at det er mulig. I Oslo er utslippene gått ned 16% siden 2009. Av disse har Venstre stått for 11 prosent, dagens byråd har stått for 5. Vi trenger et nytt byråd som kan få Oslos klimaregnskap på rett kjøl igjen.

Delta i OsloDebatten

Har du en mening om denne saken, eller et annet tema? Skriv til fawad@ao.no

Oslo-folk har mange meninger om byen sin, og Avisa Oslo ønsker å publisere flere personlige og originale innlegg som beriker samfunnsdebatten.

Venstre har også vist at vi klarer å kutte utslipp nasjonalt, derfor har Norge nå de laveste utslippene på nesten 30 år. Det er fordi vi har prioritert de nye, grønne løsningene. Venstre har satset kraftig på kollektivtransport og elbiler. Resultatet er at over halvparten av alle nye biler er elektriske. I tillegg har vi økt CO2-avgiften og inngått internasjonale klimaavtaler. Resultatene beviser at Venstres klimapolitikk fungerer.

Venstresidens mislykkede klimapolitikk.

Det sittende byrådet lovet gull og grønne skoger i debatten om kollektivprisene, men dette viste seg også å være tomme ord. Det rødgrønne byrådet har prioritert å øke kollektivprisene og å kjøpe opp private barnehager fremfor å kutte utslipp.

Dessverre viser dette realiteten i venstresidens klimapolitikk. En ny rødgrønn regjering lover ikke godt for Norges klimaregnskap. Venstresiden leverer kun store, tomme ord i klimapolitikken. De snakker høyt og lover mye, men når det kommer til å faktisk gjennomføre tiltak mislykkes de fullstendig.

Oslo-byrådet står bak tidenes klimaløgn. Det er på tide at de stilles til ansvar ovenfor luftslottet de solgte velgerne.

Les flere debattinnlegg på og følg Avisa Oslos nye debattside OsloDebatten

Les også

Medier har alt å vin­ne på å slip­pe gjen­nom fakta­feil som pro­vo­se­rer le­se­re

Les også

Firerkravet i matte er viktig, selv om du hater at jeg sier det høyt og tydelig

Les også

Oslo kommunes brev til 60-åringer er fullstendig skivebom

Kommentarer til denne saken