Det skriver byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på Facebook.

Reaksjonen kommer etter at Heidi Arnesen søndag fortalte om hvordan hun ble trakassert for å være homofil i eget hjem.

54-åringen fikk besøk av en gjeng maskerte ungdommer på døra. «Er du homofil»? spurte de, før de senere skal ha utført hærverk på huset hennes på Teisen.

– Jeg ble satt ut. De var ganske truende, og jeg skjønte at dette ikke var en hyggelig samtale, sa hun søndag formiddag til Avisa Oslo.

– Alvorlig kriminalitet

Byrådsleder Johansen kaller det «alvorlig kriminalitet»:

– Dette må oppklares, og ryddes opp i snarest. Kjære Heidi, og alle dere andre som opplever trakassering på grunn av den dere er eller hvem dere elsker: dere skal vite at vi står sammen med dere. Dere skal vite at vi veit om det dere opplever, og tar det på det dypeste alvor.

Johansen skriver videre at han er glad for å høre at naboene på Teisen har stilt opp denne helga. «Slik ønsker vi å ha det i Oslo», skriver han.

Ber foreldre og skole følge opp

Byrådslederen mener det som skjedde med Heidi er en sak for politiet, men også for kommunen:

– Det er en sak for skolene i nabolaget, for bydelen og for idrettsklubbene vi samarbeider med. Og ikke minst er det en stor og alvorlig sak for foreldrene til ungdommene som truet og kastet stein og egg. Dette må og skal følges opp.

Han legger til:

– Oslo har rom for rampestreker, men ikke for trakassering og trusler mot homofile og andre skeive. Sånn skal vi rett og slett ikke ha det.