Det skriver VG.

Møtet skulle først finne sted klokken 12.30, men er utsatt 14.30, skriver Dagbladet.

– Vi har fått beskjed om møtet er utsatt fra arrangøren, vi kan ikke si noe mer enn det, sier kommunikasjonsrådgiver Hege Heløe i Statsforvalteren i Oslo og Viken til avisen.

Årsaken er ifølge Helse- og omsorgsdepartementet logistikk og kalenderkollisjon.

Statsforvalter Valgerd Svarstad Haugland deltar også i møtet, skriver VG.

Byrådsleder Raymond Johansen orienterer om koronasituasjonen i Oslo klokken 17.30. Det skjer etter nyheten om at regjeringen holder pressekonferanse om koronasituasjonen klokka 16.

Oslos byrådsleder Raymond Johansen åpnet i går for at det kan komme påbud om bruk av munnbind i Oslo. Det kan bety påbud også i Viken-kommunene rundt hovedstaden.

I Oslos nabokommuner har det vært vurdert som lite hensiktsmessig med påbud om munnbind hvis ikke Oslo også innfører det.

50 smittet etter julebord

50 er personer bekreftet smittet med korona etter et julebord i bydel Frogner.

Mistanken om at det dreier seg om omikron-smitte er styrket, sa Jorunn Thaulow, bydelsoverlege i Vestre Aker og medisinsk ansvarlig for smittesporingsteamet i Oslo vest, til Avisa Oslo torsdag morgen.

Torsdag ble det til sammen registrert 1.075 nye koronasmittede i Oslo det siste døgnet. Det er ny smitterekord i hovedstaden, men kan skyldes etterslep, opplyser Oslo kommune til NTB.

De skriver i en e-post at de høye tallene kan skyldes et etterslep av testresultater, noe som betyr at smittetallene for onsdag egentlig skulle vært noe høyere. Tirsdag var smittetallet 762.

Manet til ro

På en pressekonferanse tirsdag mante byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til ro. Byrådslederen mente fokuset på smittetallene har vært altfor stort, og at 26 innleggelser på OUS ikke var nok til å stenge ned et helt samfunn.

– Det kan komme 1000 nye smittede i Oslo i morgen, da er det blant annet fordi vi har gjort mye for å avdekke smitte. Samtidig ser vi at ikke veldig mange er syke, sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til Avisa Oslo etter pressekonferansen på Rådhuset tirsdag kveld.

Der opplyste han om at beredskapsnivået nå er hevet til nivå tre, som er det høyeste nivået.