Onsdag ettermiddag vedtok bystyret å selge det tidligere bibliotekbygget på Hammersborg til Møller Eiendom for 245 millioner kroner. Selskapet vant budrunden i kamp med 13 budgivere i september, men salget måtte godkjennes av bystyret.

Det gamle biblioteket ble erstattet av et nytt bygg i Bjørvika som åpnet i fjor sommer.

Markedsdirektør Pål Bøe i Møller Eiendom sier selskapet vil bruke litt tid på å bli kjent med bygget før det går i gang med renoveringen.

– Dette er noe vi ser langsiktig på, og vi regner med å bruke et tresifret millionbeløp på ombygging og renovering av bygget. Før vi går i gang med det vil vi bli bedre kjent med huset, sier han.

I mellomtiden vil The Oslo Way fortsette å drive huset med et variert kulturtilbud ut året.

– The Oslo Way hadde mange gode planer som de ikke fikk gjennomført på grunn av virussituasjonen i fjor. Nå får de en sjanse til, sier han.

Langt løp

Oslo kommune krever at bygget skal være ferdig renovert i 2028, samtidig som regjeringskvartalet.

– Vi håper å være ferdig før det, men det er et ganske langt utviklingsløp, som vi må gå sammen med byantikvaren og plan- og bygningsetaten, sier Bøe.

Bygningen, som har adresse Arne Garborgs plass 4, sto ferdig i 1933 og har en omfattende moderniseringsjobb jobb foran seg.

Servering og utstillinger

Når den er ferdig, skal bygningen være en multifunksjonell storstue.

– Det vil bli flere serveringssteder, event- og arrangementslokaler og noen kontorer. Også jobber vi med flere spennende planer som har med fotografi å gjøre. Møllersamlingen, som er Norges største samling av fotografier, skal flytte dit, men vi ønsker å få til mye mer enn det, sier han.

Ut dette året skal altså The Oslo Way benytte bygningen.

– The Oslo Way hadde laget et imponerende program for våren 2020 som de ikke fikk gjennomført. I løpet av pandemien har de allikevel vist en stor evne til å tilpasse seg og booke inn produksjoner og arrangementer tilpasset tiden vi lever i. Nå gleder vi oss å se hva vi de kan få til når restriksjonene letter, sier Bøe.

– Vilt store planer

I 2020 måtte mange av arrangementene som var planlagt i bygget avlyses, men det ble brukt til arrangementer og konferanser som P3Gull, Pride, Oslo Innovation Week, Zero konferansen, musikkfilminnspillinger støttekonserter.

– Vi er utrolig stolte av at Møller Eiendom anerkjenner vårt arbeid og ikke minst deler våre tanker om dette fantastiske bygget. At vi nå får drive for dem i en overgangsfase er veldig spennende. Vi har også noen vilt store planer som vi gleder oss til å annonsere, sier kreativ leder i The Oslo Way Lars Tefre Baade.