(Nettavisen/Avisa Oslo): Internt bråk har preget Oslo Frp. Når Wilhelmsen nå takker for seg, etter 20 år i hovedstadens tjeneste, har alle toppkandidatene til Oslo Frp ved forrige valg sagt nei til gjenvalg.

– Jeg har vært så heldig å få være med i sentrale posisjoner for Oslo Frp i 20 år og er gruppeleder for bystyregruppen vår denne perioden. Det har vært en spennende og givende periode i mitt liv. Nå vil jeg gi stafettpinnen videre. Det er et generasjonsskifte i Oslo Frp og nå er tiden inne for å gi plass til andre, sier Wilhelmsen til Ullern Avis Akersposten.

Alle toppkandidater har sagt nei

Når Wilhelmsen nå takker for seg, etter 20 år i hovedstadens tjeneste, har alle toppkandidatene til Oslo Frp ved forrige valg sagt nei til gjenvalg. Wilhelmsen er fylkeslagets andrekandidat.

Fra før har bystyrepolitiker Aina Stenersen, som var førstekandidat for Oslo Frp ved forrige kommunevalg og var den som fikk klart flest personstemmer, sagt at hun ikke stiller neste år.

Heller ikke partiets tredjekandidat, Tommy Skjervold, tar gjenvalg, har han opplyst til Avisa Oslo.

Merkbar negativ stemning

I forrige uke kunne Nettavisen fortelle at det er intern uro og strid i Oslo Frp.

Oslo Frps tidligere fylkesleder, Tone Larssen, har også varslet at hun trekker seg fra Oslo-politikken. Hun er i dag vara til bystyret, og har vikariert for Stenersen som har vært sykmeldt siden begynnelsen av mai.

– Det er en merkbar negativ stemning i min egen bystyregruppe, der vi ved forrige valg var svært samstemte, men nå ikke snakker sammen lenger, har Larssen uttalt.

Bystyregruppa til Oslo Frp består i dag av tre personer: gruppeleder Camilla Wilhelmsen, Aina Stenersen, Lars Petter Solås og tidligere FNB-politiker Bjørn Revil, som nylig meldte overgang til partiet. Mens Tommy Skjervold, som var fylkeslagets tredjekandidat ved forrige valg, for tiden har permisjon fra bystyret.

I forrige uke ble det også kjent at Lars Petter Solås ønsker å kjempe om førsteplassen på Oslo Frps kommunevalgliste.