Christian Rusten (43) er født og oppvokst på Årvoll, og bor like i nærheten av Årvoll utfartsparkering ved Isdammen.

Natt til mandag 29. mars, hørte han det han beskriver som «noe veldig bråk» utenfor boligen sin.

Synet som møtte ham dagen etter har vakt stort engasjement i nabolaget.

– Et kjent fenomen

– Jeg gikk i seng ganske sent i går natt, og hørte noe veldig bråk bak sameiet vårt. Jeg gikk bort til vinduet og dro opp rullegardinen. Parkeringsplassen er belyst, og der skimtet jeg taket på en stor, rød varebil, forteller han til Avisa Oslo.

Rusten forteller at han hørte «masse prating og skriking».

– Da forsto jeg ganske raskt hva det dreide seg om.

Det ble lesset ut store mengder med skrot og avfall på parkeringsplassen, og dette er ikke første gang noe liknende skjer på samme sted:

– Det er et kjent fenomen at folk kaster avfall og søppel der. Det har hendt i en årrekke.

Miljøstasjonen på Brobekk er bare ti minutter unna med bil.

– De synes vel at en lettvint løsning er å dumpe det på utfartsparkeringen. Dette er miljøkriminalitet, og vi som bor i nabolaget synes det er veldig ugreit.

– På høy tid med tiltak

Etter spetakkelet utenfor, prøvde Rusten å få tak i politiet, uten hell.

– Bilen kjørte av gårde i full fart da jeg var på vei ut døra, så det første jeg gjorde i dag tidlig var å gå ut for å se.

Han beskriver et lite lastebillass med søppel og avfall, bestående av demonterte senger, trevirke og papp.

– Jeg fikk kontakt med Oslo-politiet i dag tidlig som sa at de skulle sende en patruljebil opp for å ta en sjekk, forteller han.

Årvoll-beboeren har forslag til løsninger som kan bidra til å redusere den ulovlige søppeltømmingen, samt andre lyssky aktiviteter han har vitnet på plassen:

– Om det kunne blitt installert kameraovervåking, eller en døgnstyrt bom som stenges på nattetid, så hadde vi fått eliminert mye av problemet. Det er mange barnefamilier her, og vi føler en viss utrygghet over at det foregår aktivitet på parkeringsplassen som den egentlig ikke skal brukes til.

Rusten forteller at han har fått stor respons fra nærmiljøet.

– Folk er oppgitt fordi det er et kjent fenomen for denne parkeringsplassen, det virker å ingen ende ta. Flere i lokalmiljøet mener det er på høy tid at Oslo kommune iverksetter tiltak for å forebygge at lignende skal skje igjen.