Det melder Estate nyheter.

I to tiår har Hausmanns gate 40 vært okkupert, men i 2019 fikk tidligere eier, Urbanium Eiendom, og husokkupantene en leiekontrakt på plass. Leiekontrakten løper frem til 2029.

Kjøpt for 15,5 millioner

Ifølge grunnboka fikk selskapet Hausmanns gate 40 hjemmel til eiendommen i 2019. Da betalte de ni millioner kroner.

Estate nyheter skriver at det er Christian Ringnes sitt selskap Victoria Eiendom nå som har kjøpt eiendommen. Ifølge meldingene til Eiendoms- og byfornyelsesetaten var eiendomsverdien 15,5 millioner kroner.

I meldingen kommer det også frem at leieinntektene for de ni leilighetene er 285.750 kroner i 2021, noe som tilsvarer i overkant av 2.600 kroner i husleie per måned, per leilighet.

Liker området

Det har ikke lykkes Avisa Oslo å få tak i Christian Ringnes, men i en e-post til Estate skriver han tilknytningen til Vega Scene har vært avgjørende når eiendommen ble kjøpt.

– Vi har kjøpt Hausmanns gate 40 fordi den er i nabolaget til Vega Scene som vi eier. Planen med eiendommen er å fortsette å leie den ut. Det er et kreativt og frodig miljø i denne delen av Oslo som vi liker godt, sier han.

Positivt bidrag i området

Kvartalet Hausmanns gate 34-42, som ligger i bydel Grünerløkka, er delvis okkupert av venstreradikale, og består blant annet av består av kulturhuset Hausmania og såkalte Vestbredden. Området gjennom mange år vært preget av midlertidige beboere, men bofellesskapet i bygget som også omtales som H40 er i dag organisert gjennom Vestbredden Vell Vell.

Estate Nyheter skrev om Ringnes sitt kjøp av Vega Scene i desember i fjor. Da ga han 125 millioner kroner for bygget som vant Oslo bys arkitekturpris i 2019. I forbindelse med kjøpet uttalte han at han håpet at eierskapet til både Nedre Foss Gård og Vega Scene kunne bidra positivt til området.