I helgen tikket det inn en melding på Facebook-gruppa for folk på Årvoll:

«Hei! Vi har russebussen vår stående på Grefsenkleiva-parkeringen i dag med litt musikk for småkidsa, bare å ta de med en tur.»

Tiltaket førte til at en rekke foreldre besøkte bussen med barna sine, og flere positive tilbakemeldinger på Facebook.

Døtrene koste seg

En av foreldrene var Harald Haugen, som tok med seg sine to døtre. Den yngste av de to, Cornelia (2), danset og koste seg på bussen.

– Jeg tok med begge døtrene våre på to og fire år, og de synes det var helt topp. Vår eldste, Olivia, er veldig opptatt av russekort og synes det var veldig kult inne i bussen. Vår yngste, Cornelia, er glad i å danse og synes det var kult, beskriver faren.

– Hva synes du om tiltaket?

– Det var flott, og noe vi setter stor pris på. At man får se litt hva en russebuss er, svarer Haugen.

– Bryr oss om nabolaget

Leah Fredriksson (19) er med på bussen som inviterte de minste til å se på.

Tidligere har de arrangert søskenrulling, der søsken fikk være med på rulling. Men ikke alle var gamle nok til å være med.

– Jeg har en liten lillebror på åtte år som ble veldig skuffa fordi han var for liten til å bli med på søskenrullingen. Så da tenkte vi det var fint å invitere alle i nabolaget til å komme for å se på bussen, sier Leah.

Interessen gikk over all forventning. Rundt 30 folk tok turen, og flere håpet bussen skulle gjenta tiltaket.

Ikke alle var like positive at det skulle stå en russebuss midt i nabolaget.

– Jeg føler russen har blitt slått hardt ned på. Det er mye med russetiden som ikke er ok, men jeg håper dette tiltaket viste noen av de positive sidene ved russen, og at vi ikke vil bråke, sier Leah og legger til:

– Kanskje de i nabolaget har fått et annet syn på russen nå, og at de ikke tenker at det bare er dust. Vi bryr oss jo også om nabolaget.

Les også

Kom igjen 'a, Oslo. Litt mindre deg. Litt mer oss