Sent på kvelden 12. desember slo to ransmenn – bevæpnet med pistol – til mot Rosenhoff dagligvare, ikke langt fra Carl Berners plass. To menn ble senere stanset i en bil på Hovin og pågrepet. I bilen tok politiet beslag i pistolen som de mener ble benyttet i ranet.

Forrige uke ble den ene, en 24 år gammel mann, fremstilt for nok et fengslingsmøte i Oslo tingrett.

Ble spanet på

I fengslingskjennelsen fremkommer det at ranet på Rosenhoff ikke er det eneste er han er siktet for: Ifølge påtalemyndigheten skal han også ha ranet Corner Shop på Tøyen 5. desember, kun halvannen uke i forveien.

Politiet hadde ham derfor under spaning 12. desember – både før og under ranet på Rosenhoff, og helt fram til han ble pågrepet på Hovin.

«Retten mener det er svært stor sannsynlighet for at siktede var en av de to gjerningspersonene som ranet dagligvareforretningen», heter det i fengslingskjennelsen, der retten også viser til videoovervåking fra Rosenhoff dagligvare.

24-åringen er også siktet for et forsøk på innbrudd samme sted, samt for å ha kjørt bil i ruspåvirket tilstand. Videre er han siktet for grovt heleri av 198.000 kroner.

Frykter nye kriminalitet

Politiet fikk medhold i Oslo tingrett i å fengsle mannen i nye fire uker, under henvisning til både bevisforspillelses- og gjentakelsesfare. Han er underlagt brev- og besøksforbud i hele perioden. Retten begrunner det med at det er grunn til å tro at 24-åringen er tilknyttet et kriminelt miljø.

De mener videre at det sannsynligvis er flere involverte i forholdene mannen er siktet for.

«Retten mener at det er en konkret og nærliggende fare for at siktede kan forspillebevis ved å kontakte og påvirke andre involverte eller vitner, dersom han løslates», står det i kjennelsen fra Oslo tingrett.

Våpen, narkotika og vold

I tillegg til 24-åringen og den andre mannen som ble pågrepet på Hovin, er en tredje mann siktet i forbindelse med ranet på Rosenhoff.

Som Avisa Oslo tidligere har omtalt, er samtlige godt kjente for oslopolitiet fra tidligere – for våpensaker, narkotika, vold og ran.

24-åringen må for øvrig møte i Oslo tingrett 19. januar, etter å ha unnlatt å betale et forelegg på 4000 kroner for å ha oppholdt seg i Osterhaus' gate i sentrum, til tross for at politiet hadde bortvist ham fra området.